Okuženih 52 stanovalcev ptujskega doma upokojencev: "Če se bo okužba širila, bomo morali zaprositi tudi za zunanjo pomoč"

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
03.11.2020 16:36

Med okuženimi tudi 35 zaposlenih, nekaj jih je že ozdravelo in so se vrnili na delo, a če se bo virus širil, bodo prosili za zunanjo pomoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom upokojencev Ptuj. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

V ptujskem domu upokojencev je bilo do danes okuženih 52 stanovalcev in pri 35 zaposlenih. Kot pravi Jožica Šemnički, direktorica ptujskega doma upokojencev, so se v domu s prvo okužbo pri stanovalki srečali 16. oktobra, stanovalka je bila premeščena v Splošno bolnišnico Brežice od koder se je vrnila 20. oktobra: "Takoj po zaznavi okužbe smo v domu vzpostavili rdečo cono in sicer v prostorih fizioterapije, ki je namenjena stanovalcem vseh naših enot s Ptujskega. Okuženih stanovalcev v enoti Koper nimamo, smo pa tudi tam že vzpostavili sivo in rdečo cono."

Arhiv Večera

Kot dodaja Šemničkijeva se je prva okužba med stanovalci širila, saj je bila stanovalka pokretna: "Okužbe s koronavirusom smo te dni zaznali še v naših enotah Kidričevo in Muretinci. V obeh enotah sta po dva okužena, v največji osrednji ptujski enoti pa je s koronavirusom danes okuženih 48 stanovalcev. V domu skrbimo za vse stanovalce, katerih zdravstveno stanje je stabilno, spremlja jih tudi zdravnik, ki tiste, ki se jim stanje poslabša napoti v bolnišnično oskrbo. Trenutno je v bolnišnici 9 naših stanovalcev, 41 jih oskrbujemo v naši rdeči coni, žal so trije naši stanovalci v bolnišnici umrli."

Kidričevska enota Doma upokojencvev Ptuj. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Okužba s koronavirusom je bila do danes potrjena tudi pri 35 delavcih v ptujskem domu upokojencev. Pet jih je že ozdravelo in so se vrnili na delo. "Žal pa smo danes soočeni z okužbo pri še 15 naših zaposlenih, največ v vrstah negovalnega kadra. V domu s 700 stanovalci imamo zaposlenih 377 delavcev, kar nam še omogoča prerazporejanje znotraj enot, a če se bo okužba širila, bomo morali zaprositi tudi za zunanjo pomoč," dodaja Šemničkijeva.

Dom upokojencev Ftuj. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Dom je, razen za svojce umirajočih, za vse druge obiske zaprt od 23. oktobra.

V domu upokojencev Muretinci zaznači širitev okužbe s koronavirusom.
Slavica PIČERKO PEKLAR
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta