Ptujski mestni svet omejil podaljševanje obratovanja gostiln

Hojka Berlič Hojka Berlič
18.11.2019 18:36

Terase bodo v centru mesta zapirali ob polnoči, poleti ob enih. Največja sprememba je pri izdajanju soglasij za obratovalni čas do petih zjutraj, saj do sedaj omejitev ni bilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina je območje centra mesta razširila vse do Grajene, saj se tam nahaja večina barov in diskotek.
Hojka Berlič

Po tem ko se je že pri razpravi svetnikov o osnutku odloka o merilih za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost na območju ptujske občine, razvnela debata in je bilo vroče tudi na javni predstavitvi, so ptujski mestni svetniki dobili na mize predlog odloka, ki naj bi bil "dober kompromis med potrebami gospodarskih subjektov na eni strani in pravicami občanov do zdravega življenjskega okolja na drugi strani". In ga, skupaj z amandmajem, pod katerega se je podpisalo 17 svetnikov, na današnji seji brez razprave tudi potrdili.

Center mesta do Grajene

Merila za določitev podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov tako ostajajo območje, kjer se gostinski obrat nahaja, in vrsta gostinskega obrata, posebej pa so obravnavani še gostinski obrati v večnamenskih objektih. A so na občini sedaj v predlogu odloka k območju starega mestnega jedra dodali še območje od centra mesta do potoka Grajena, kjer se nahaja večina barov z mehansko ali živo glasbo za ples, saj so to območje, kot pojasnjujejo, "tudi pri izvajanju prireditev in drugih dogodkov vedno prištevali k za turistični razvoj pomembnemu območju". S tem so tudi tam dobili možnost za prijavo podaljšanega obratovalnega časa, kot velja za staro mestno jedro.

Gostinski obrati sodijo v center mesta vse do Grajene.
Hojka Berlič

Največ 28-krat do petih zjutraj

Za veliko razburjenja je sicer med gostinci poskrbelo v osnutku odloka zapisano podaljšanje delovanja teras v starem mestnem jedru do 24. ure in izven tega območja, v spalnem naselju, do 22. ure. V zdaj potrjenem odloku bodo gostinci v mestnem središču lahko podaljšali obratovalni čas gostinskih vrtov v času šolskih počitnic do 1. ure naslednjega dne, v spalnih naseljih prav tako uro dlje, do 23. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta