Skoke: V krožišče pohorski tonalit za 6000 evrov

Damijan Toplak Damijan Toplak
16.09.2023 04:50

Skupno je vrednost projekta 6000 evrov, kar bo zagotovila občina. Napis Skoke
je iz pohorskega tonalita

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Končna verzija napisa
FB Skoke- naš kraj

V kraju Skoke v občini Miklavž na Dravskem polju so v minulih dneh dokončali novo ureditev krožišča v središču kraja. Po novem je tam na dveh straneh napis kraja Skoke ter maketa miklavškega občinskega grba. Jelka, ki jo vsako leto okrašujejo, je v krožišču ostala. Vrednost materiala, črke so iz pohorskega tonalita, pod njim pa nasut bel kamen, bo 6000 evrov, medtem so dela opravili prostovoljno. Stroški investicije bodo poravnani iz miklavškega občinskega proračuna.

Med postavljanjem napisa v krožišču
Aljoša Stojič

Kot pojasni Zdenko Čuš, predsednik sveta Krajevne skupnosti Skoke, je bilo za vsebino krožišča veliko idej, a se jim je ta z imenom kraja zdela najbolj smiselna. "Urejanje nasada rož bi nas stala veliko časa in denarja, če pa bi stal tam kakšen vodnjak ali fontana - v mislih smo imeli maketo vaškega studenca -, bi bilo mogoče, da se tam igrajo otroci in bi prišlo do kakšne nesreče, česar si ne bi mogli oprostiti," razloži Čuš. Doda, da je bila ena od idej tudi maketa letala v naravni velikosti, kraj je namreč znan po letalskem centru, a se za to niso odločili.

Bo preglednost za udeležence prometa v krožišču še dobra? "Na novo urejeno krožišče ne bo poslabšalo prometne varnosti, saj so črke postavljene dokaj nizko, je pa tako zaželeno, da se vozniki osredotočijo na vožnjo in ne gledajo na vse strani," meni sogovornik. Meni, da je z investicijo smotrno porabljen občinski denar, saj so vse ceste v Skokah in Dobrovcah urejene, prenavljata pa se tudi Jerebova ulica in Letališka cesta. Tudi ko se iz različnih razlogov zgodi kakšno poškodovanje cestišča, to nemudoma sanirajo, sklene prvi mož krajevne skupnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta