Študenti obnovili igrišči na Ranci

Hojka Berlič Hojka Berlič
12.05.2019 00:39

V Klubu ptujskih študentov zavihali rokave in pred začetkom sezone znova uredili odbojkarski igrišči na Ranci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igrišče za odbojko na mivki pri Ranci na Ptuju
Klub ptujskih študentov

Na odbojkarskih igriščih pri Ranci na Ptuju se prvi konec tedna v juniju po šestih letih znova obeta turnir v odbojki na mivki. V Klubu ptujskih študentov (KPŠ) so namreč pred prvomajskimi prazniki začeli urejanje dveh igrišč za odbojko na mivki, ki sta zadnja leta bolj ali manj samevali. Po besedah predsednika KPŠ Alena Hliša so do zdaj že uredili igrišče, na novo postavili dotrajan steber, napeli mrežo in popravili ograjo, tako da je igra že mogoča. V prihodnje nameravajo vse skupaj še pobarvati, da bo dobilo tudi bolj privlačen videz.
Igrišči, ki sta sicer v lasti Emila Mesariča, dolgoletnega predsednika Brodarskega društva Ranca Ptuj, so dobili v brezplačno upravljanje pod pogojem, da bodo za njiju skrbeli ter da bosta brezplačno na voljo vsem zainteresiranim. Mesarič je igrišči zgradil leta 2009, na njih pa so do leta 2013 redno gostili turnirje odbojke na mivki. "Za tamkajšnjo dejavnost nikoli ni bilo posluha občine. Zadnji udarec je zadala še gospodarska kriza, sponzorjev ni bilo več mogoče dobiti, denarja za organizacijo turnirjev in vlaganje v igrišča ni bilo več," o razlogih, da je tamkajšnje dogajanje pred leti zamrlo, pravi Mesarič. Za sodelovanje s KPŠ pa se je odločil, ker je njihovo društvo s klubom dobro sodelovalo že v preteklosti pri organizaciji nekaterih projektov, med drugim prav odbojkarskih turnirjev in kresovanja na Ranci. KPŠ naj bi po predvidevanjih v urejanje poleg dela njihovih članov vložili še kakšnih tri tisoč evrov lastnega denarja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta