Učiteljica iz Lenarta: Balet na daljavo je izziv, a gre

Aleksandra Papež
04.04.2020 03:53

Tjaša Korenjak iz Selc v okolici Lenarta je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, s končano smerjo baleta na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor. Trenutno je zaposlena na glasbeni šoli v Lendavi.
A kot učiteljica klasičnega baleta in plesne pripravnice si ni nikoli predstavljala, da bo kdaj balet učila preko spleta, kakor to počne v tem obdobju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Balet sedaj uči na daljavo.
Osebni arhiv

"Virtualno poučevanje baleta skušam izpeljati kolikor gre učinkovito, a je težko. Izziv zame in za plesalce. Pošiljam jim vaje za moč in gibčnost ter seveda glasbo koreografij, da ostanemo v kondiciji," razloži motivirana Tjaša, ki so jo v severovzhodni Sloveniji in širše spoznali na številnih odrih.

Letošnje leto se ni začelo dobro

Z mladinsko gledališko skupino KTD Selce je nastopala v glasbeni komediji Zmenek, ki jo je posebej za skupino priredila Karin Petko in v muzikalu Mamma mia po naše, iste avtorice, ki ji je Tjaša ob izvrstno odigrani vlogi Sofije, priskočila na pomoč še s pripravo vseh koreografij v prej navedenem muzikalu.
​Leto 2020 pa se za uspešno mladenko ni začelo najbolje, a kot večna optimistka, je vedela, da ta občutja ne bodo vztrajala večno. "Takrat se mi je zdelo, da bi se najraje skrila v kakšno luknjo," pravi o svojih občutkih. A kmalu zatem so se ji v kratkem času ponudile priložnosti poučevanja klasičnega baleta, najprej na Ptuju, nato v Murski Soboti, Velenju in Lendavi. "Sprva so me ob ponudbi s Ptuja prevzeli dvomi, a ob ponudbi, kasneje še od drugod, sem vedela, da če ne sprejmem zdaj, ne bom nikoli, da takšne priložnosti ne smem izpustiti. V Lendavo sem sledila svojim notranjim občutkom in nisem se zmotila, pri svojem delu tam res uživam," doda Tjaša, ki jo odlikuje tudi iskren nasmešek.

Tjaša Korenjak v muzikalu Mamma mia po naše
Osebni arhiv

Sodelovala tudi pri videospotu

Pred kratkim je sodelovala še pri snemanju videospota skupine Šesti metek iz Slovenske Bistrice. "Anžeta, člana skupine, poznam že dolgo. Ustvarili so novo skladbo, manjkal jim je še videospot, za katerega so iskali dekle, ki ji igra in ples nista tuja. Anže se je spomnil name, za to sem mu zelo hvaležna," doda Korenjakova, ki je kljub precej natrpanemu urniku zelo rada tudi doma, s svojo družino, ki jo pri njenem delu in ustvarjanju zelo podpira. Pred tem je bila Tjaša zaposlena v domačem vrtcu v Selcah, kamor se je vozila kar s kolesom ali hodila peš in pri delu z otroki tudi tam zelo uživala. "Vedno je vsaj malo treba verjeti v dobro in biti hvaležen za to, kar nam je dano," še Tjaša sporoča svojo motivacijsko misel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta