V Framu vzpodbujajo radovednost

Barbara Bradač Barbara Bradač
12.01.2019 06:17

Modra delavnica v Framu postaja središče učenja tehnike in naravoslovja v občini

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na delavnici Robotika in programiranje je vedno zanimivo. 
Modra delavnica

V občini Rače - Fram je zaživela Modra delavnica. To je center tehniškega in naravoslovnega ustvarjanja za otroke, mlade in tudi odrasle. V Modri delavnici spodbujajo ustvarjalnost, praktične veščine in skupinsko delo ter skozi različne dejavnosti usmerjajo v razvoj lastnih podjetniških zamisli. Modra delavnica je razširitev in nadgradnja programov Modre hiške, a na drugi lokaciji. Od lanskega junija domujejo v Turnerjevi 107 v Framu, v starejši rumeni stavbi zraven gasilskega doma.

Delavnica Razmišljaj 3D je potekala v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, kjer si je 13 otrok urilo možgane za prostorsko predstavo.
Modra delavnica

Mladi in odrasli ustvarjajo

Občina Rače - Fram je prisluhnila idejnemu vodji projekta Vzpostavitev centra Modra delavnica od projekta do poklica Danilu Kozodercu in podprla dejavnost, ki bo imela koristne učinke na širšo populacijo. Občinske prostore, ki so bili več kot deset let prazni in zapuščeni, so v okviru projekta obnovili, občina pa jih je oddala v brezplačni najem zavodu in v Framu je nastal center tehniškega in drugega ustvarjanja, kjer se otroci, mladi in odrasli učijo, ustvarjajo in razvijajo svoje poslovne ideje. Pomemben partner projekta je podjetje Orodjarstvo Gorjak, ki bo vključeno v aktivnosti druge faze projekta.

V Modri delavnici je nastal tudi prototip stojala za viličaste ključe. 
Modra delavnica

Redni sta robotika in naravoslovje

V Modri delavnici lahko 3D tiskate, lasersko gravirate, modelirate, spoznavate robotiko in programiranje, tudi oblikovanje in še več. "Dve redni tedenski dejavnosti tečeta skozi vse leto, to sta robotika in naravoslovje. Pri robotiki z lego mindstormsi se iznajdljivi in vedoželjni otroci preizkusijo in sestavijo precej zahtevne stvari. Pri dejavnosti znanost in naravoslovje, ki je namenjena predvsem otrokom do 9. leta starosti, pa opravljajo poskuse. Na vseh aktivnostih vzpodbujamo radovednost in raziskovanje. Modra delavnica je center učenja in inovativnosti v Framu," pravi Kozoderc, ki opaža, da otroci radi delajo in ustvarjajo, kar dokazuje odlična udeležba na njihovi delavnici Žagaj, vrtaj, brusi, ki jo bodo zagotovo ponovili.

Modra delavnica
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta