Z voščilnicami uspešna na svetovnih izzivih

Aleksandra Papež
08.09.2019 04:58

"Zame je ustvarjanje kakor hrana, sladica za dušo," pravi Valerija Jakolič iz Ločiča v občini Trnovska vas. Njen mož je pred leti opazil njen izostreni čut za barve, estetiko in željo po ustvarjalnosti, tako se je leta 2014 na njegovo pobudo začela blogerska pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valerija Jakolič okrasi različne izdelke.
Osebni arhiv

Moje veselje je blog, preko katerega sledilce obvešča o svojih izdelkih, novih načinih ustvarjanja, ponuja številne ideje za ustvarjanje z otroki in se prijavlja na ustvarjalne izzive po vsem svetu. "Zadnja leta se z voščilnicami udeležujem domačih in tujih ustvarjalnih izzivov. Velikokrat se prav moji izdelki znajdejo na prvem mestu, med najboljšimi tremi oziroma med nagrajenimi. Ne vem, kolikokrat sem bila nagrajena, niti ne sodelujem s tem namenom," razlaga.

Tudi hčeri ustvarjata

Najbolj se razveseli pripomočkov za ustvarjanje, ki jih prejmejo najbolje uvrščeni, sodelujoči v izzivih. "Dosežki na izzivih mi dajo še več energije in volje za ustvarjanje. Ko gredo otroci spat, ne razmišljam, ideje, ki so se v moji glavi spletle čez dan, se nato zlijejo na mizo. Pa tudi sicer sem na teh sodelovanjih spoznala ustvarjalke s celega sveta, preko spleta seveda, in z nekaterimi razvila pravo virtualno prijateljstvo," pove z nasmehom in še pojasni, da se ob posebnih priložnostih in praznikih zelo razveseli pisem s tujimi žigi v družinskem nabiralniku.

Na izdelkih Valerije Jakolič ne manjka pozitivnih sporočil.
Osebni arhiv

Svoje izdelke rada okrasi

Svoj ustvarjalni čut Valerija prenaša na vse ravni svojega vsakdana. Tudi v kuhinjo, saj peče torte za domača praznovanja, kekse in pecivo. Za svojo poroko je sama oblikovala in izdelala vabila, naprsne šopke in zahvale. "Največji čar ustvarjanja zame je odmik od trenutno veljavnega trenda hitrosti in proizvodnje - pri ročnih delih ni istih izdelkov, so samo zelo podobni. Meni posebej ljub je slog več je več, saj svoje izdelke rada okrasim, smiselno seveda." Mož Boštjan je še danes njen največji podpornik, ki jo večkrat preseneti s kakšnim pripomočkom za ustvarjanje, pa tudi kritik, saj zmeraj pogleda, kaj je ustvarila, in poda dobronamerno mnenje. Valeriji so posebej ljube nežno pastelne barve in papirji vseh vrst, debelin, tekstur in vzorcev. "Ustvarjalnost je brezmejna, neskončna, nikoli je ne bo zmanjkalo. Ustvarjajte, karkoli, na način, ki vam je ljub, to krepi um, hkrati pa vzbuja notranje zadovoljstvo in mir," še sporoča Valerija Jakolič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta