Za ljubitelje kulinarike: V petek in soboto na Ptuj vabi food truck festival

Hojka Berlič Hojka Berlič
29.06.2023 16:00

Pred ptujsko mestno hišo bo znova parkirana karavana desetih ponudnikov hrane in pijače
na kolesih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž Kosmač

V petek in soboto se na Ptuj vrača prvi slovenski food truck festival Karavana okusov. Karavana tovornjačkov in prikolic potuje po Sloveniji ter tja, kjer se ustavi, pripelje več kot deset ponudnikov različne hrane in pijače. "Karavana okusov je prava street food zgodba, ki se pelje že tretjo sezono. Poleg omamnega vonja se po ulicah mesta vijejo še melodije gostujočih glasbenikov in DJ-ev. Vsi domov odidemo ne samo s polnimi želodci, ampak tudi polni novih doživetij," pravijo organizatorji.

Ustavili se bodo pred ptujsko mestno hišo

Sredi sezone kulinaričnih potepanj po Sloveniji se bo karavana danes točno opoldne s tovornjački in prikolicami, polnimi dobrot, ustavila pred ptujsko mestno hišo. "Potegnemo ročne zavore, zakurimo v pečeh, odpremo lopute in ponudimo gurmansko veselico do poznega sobotnega večera," pravijo. Na Ptuj bo, kot napovedujejo, med drugim pripeljal najstarejši kombi v floti - Beer Bulli s hladnim pivom in radlerjem. Veseljaki iz prikolice Skunk Urban Kitchen bodo pripravljali sendviče, v rdečem American burger trailerju bodo pekli ameriške street food specialitete - od burgerjev do perutničk. Nova članica karavane je La Pinseta - prikolica s pinsetami, ki so menda še bolj hude kot pice. Tu bo še prikolica Sam Churros s sladkimi španskimi ​čurosi ter posebnimi limo- in alkonadami.Tudi kultni mariborski lokal ima sedaj različico na kolesih - največjo prikolico Šiš s top hot dogi in burgerji. Nekdanji gasilski kombi sedaj gasi žejo - v Brincelj gin vanu namreč postrežejo s koktajli. Boš Bom food truck je specializiran za mehiško kuhinjo z mehiškimi quesadilasi, burritosi in tacosi.

Karavana okusov ob lanskem obisku Ptuja 
Matjaž Kosmač

Premierno na Ptuju s karavano tudi Mini Planica

Sladka Gabrielo prikolica razvaja s široko paleto vafljev in ameriškimi puhastimi palačinkami. Veterani Gud Street Fud bodo tudi tokrat razveseljevali s svojimi klasikami, burgerji in figerfoodom. Wine trailer pa je mobilni vinski sod na kolesih. Premierno se bo na Ptuj s karavano tokrat pripeljala tudi Mini Planica, ki bo s pomanjšano skakalnico na kolesih skrbela za sobotno otroško športno dogajanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta