Zavod Hrastovec kliče na pomoč

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
27.03.2020 10:49

V zavodu pojava koronavirusa še niso zabeležili, opozarjajo pa, da bi potrebovali več zaščitne opreme

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrastovec - Socialno varstveni zavod Hrastovec - grad - stanovalci - koronavirus -
Sašo Bizjak

"V Socialno varstvenem zavodu Hrastovec je nastanjenih 640 stanovalcev, za katere skrbi 480 zaposlenih. Trenutno v našem zavodu ni zabeleženega nobenega okuženega s COVID-19, vendar priznavamo, da s strahom zremo v prihodnost. Problematika pomanjkanja zaščitne opreme je prisotna v vseh slovenskih zavodih, ki skrbijo za ranljivejše skupine ljudi. Vprašanje zalog zaščitne opreme je v zadnjem obdobju najbolj pereča tema slovenskega zdravstva. Želimo tudi poskrbeti za naše zaposlene, ki bodo v prvih vrstah pri boju zoper epidemijo koronavirusa, zato je zaščitna oprema dejansko osnova za njihovo varno in nemoteno delovanje. Zaščitne maske FFP3 imamo naročene in tudi ostalo zaščitno opremo. Hvaležno smo sprejeli donacijo 50 metrov blaga, da smo lahko sami pričeli šivati pralno zaščitne bombažne maske. Veseli bomo pomoči, kot so zaščitne maske FFP2 in FFP3, zaščitni pajaci iz tyvec folije, razkužilo za površine in za roke, zaščitne halje za enkratno uporabo iz tyvec folije, kirurške maske s trakovi oziroma gumico, zaščitne rokavice, bombažno metrsko blago, pralno na 90°C. Kdor želi pomagati kot prostovoljec, predvsem s področja zdravstvene nege, naj nam to sporoči," so v apelu, ki so ga naslovili na javnost, zapisali v zavodu Hrastovec.
Kot dodajajo, tačas zaščitno opremo še imajo, z njo varčujejo, se pa zaloge dnevno manjšajo. S šivanjem mask so že pred dnevi začeli v svoji šivalnici, saj kljub naročilom od dobaviteljev ne dobivajo zadostnih količin osebne varovalne opreme. "Z ministrstvom ves čas zelo dobro sodelujemo in jih dnevno obveščamo o dogajanju in o naših zalogah. Od njih dobivamo tudi povratne informacije. Zavedamo pa se, da moramo biti tudi sami aktivni in iskati vse mogoče rešitve pri nastali situaciji," dodajajo v vodstvu Zavoda Hrastovec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta