(BRANJE) Pravljica o Šarcu in treh prešičkih

Igor Mekina, publicist
24.01.2019 20:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izredna seja DZ, na kateri so lansko jesen glasovali o listi ministrskih kandidatov, ki jih je predlagal predsednik vlade. Dejan Prešiček in Marjan Šarec.
Robert Balen

Predsednik vlade Marjan Šarec je pred novo preizkušnjo. Potem ko so v javnost pricurljale informacije o zlorabah ministra za kulturo Dejana Prešička, je dilema, pred katero je predsednik vlade, zelo enostavna. Dejanu Prešičku lahko pogleda skozi prste, si s tem kupi začasni mir in zadovoljstvo v stranki SD, ki je Prešička imenovala na položaj - ter tvega padec javne podpore svoji vladi in stranki.
Lahko pa se mu enostavno zahvali za sodelovanje, tvega nekaj nezadovoljstva s strani SD - in ohrani precej visoko podporo javnosti. Podporo, s pomočjo katere je ravno ta mesec prehitel tako vodjo opozicije kot celo predsednika države Borota Pahorja, svojega nekdanjega protikandidata na predsedniških volitvah. Kar je seveda še prav poseben uspeh za Šarca.
In seveda skorajda ni dvoma o tem, kako bo Šarec ravnal. Glede na standarde, ki jih je postavil že v "primeru Bandelli", je ministrova zamenjava skorajda neizogibna. Po svoje je to priznal že Dejan Židan, ko je dejal, da bodo v stranki, če bo Prešiček po presoji Šarca moral oditi, "to spoštovali".

Igor Mekina
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta