Pogledovanje proti Evropi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Redkokateri kraj je tako odmaknjen od preostalega sveta kot Nova Zelandija. Odročna lepota naše države letno privabi milijone turistov, ki v njeni edinstveni, neokrnjeni naravi iščejo pobeg. Prav zaradi fizične oddaljenosti smo razvili posebno razumevanje skupnosti in povezanosti, ki v zadnjem času postaja čedalje bolj aktualno. Mednarodna partnerstva s tistimi, ki delijo našo zavezanost človekovim pravicam, odprti družbi in odprtem gospodarstvu, vključevalni trgovinski politiki ter socialni pravičnosti, so za nas nenadomestljiva, obvezna. So sestavni del naše identitete in nujna, da kot otoška država preživimo.
EU temelji na enakih načelih. Zato v današnjih težavnih časih ni presenetljivo, da Nova Zelandija vidi EU kot naravno partnerico pri soočanju s številnimi globalnimi izzivi. Ta občutek povezanosti ima korenine v naši zgodovini. Na tisoče mladih Novozelandcev je v dveh svetovnih vojnah zavedno odšlo na drugi konec sveta, da bi se borili na strani zaveznikov. Prva svetovna vojna je pustila še posebej grozljiv pečat v naši državi, saj je bilo v spopadih ranjenih ali ubitih 60 odstotkov naših vojakov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta