Putinov problem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Na svoji tradicionalni letni tiskovni konferenci minuli mesec je bil ruski predsednik Vladimir Putin samozavesten in pokroviteljski, razživel pa se je samo med kritiziranjem Ukrajine zaradi incidentov v Črnem morju ali med tarnanjem nad "nepravičnimi" pritožbami Zahoda glede obnašanja Rusije. Ob izjavi, da ameriški izstop iz sporazuma INF o prepovedi raket kratkega in srednje dolgega dosega, ki je bil sklenjen leta 1987, zahteva, da Rusija razvije novo orožje, je še posmehljivo dodal: "Pozneje naj ne tarnajo, da si domnevno poskušamo pridobiti določeno prednost."
Putinov lik je križanec sovjetskega veleposlanika v filmu Dr. Strangelove, ki obljublja, da bo odpravil apokaliptični prepad z Zahodom in Dedka Mraza, ki na čudežen način rešuje težave ljudi. To je sicer precej zožen repertoar za Putina, ki je zadnjih 18 let igral različne like, od ljubečega očeta nacije do Jamesa Bonda z znanjem judo borilnih veščin. Najbolj pomembno pa je, da je bil tokrat v svoji vlogi manj prepričljiv kot sicer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta