Filmski zvezdnik po pretresljivem odkritju o svojem zdravju prekinil kariero: Soočil sem se z lastno smrtnostjo

D.Ži
25.11.2022 11:11

Eden največjih filmskih ljubljencev je obmolknil, ko so mu v oddaji o podaljševanju življenjske dobe povedali, da tudi nad njim visi senca bolezni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Hollywoodski igralec Chris Hemsworth, ki ga poznamo po vlogi Thora v Marvelovih filmih, je po pretresljivih novicah o svojem zdravju sporočil, da bo igralsko kariero za nekaj časa prekinil.

Reuters

Med snemanjem ene od epizod dokumentarne serije Limitless, ki raziskuje načine za podaljševanje življenja in boj proti staranju, je igralec izvedel, da ima zaradi redke kombinacije genov desetkrat večjo možnost od povprečja, da zboli za Alzheimerjevo boleznijo. 

Chris Hemsworth telovadi in kaže mišice na pomolu. 
Profimedia

"Potem ko sem posnel oddajo o smrti, sem se soočil še z lastno smrtnostjo, na kar nisem bil pripravljen," je igralec priznal za Vanity Fair.

"To je v meni nekaj sprožilo. Želim si vzeti nekaj časa zase. Ko smo končali snemanje serije, sem moral dokončati še nekaj vnaprej dogovorjenih reči," je pojasnil in povedal, da želi zdaj nekaj časa preživeti v miru s svojo ženo Elso Pataky in tremi otroki, hčerko Indijo ter dvojčkoma Sasho in Tristanom.

Profimedia

Igralec je za revijo razkril, kako je ugotovil, da ima povečano nagnjenost k razvoju Alzheimerjeve bolezni.

"Vzeli so mi vzorec krvi in opravili kup testov. Načrt je bil, da mi vse skupaj pojasnijo pred kamero in se nato z mano pogovorijo, kako situacijo izboljšati,"  pravi Hemsworth.

Profimedia

"Peter Attia, zdravnik, ki gostuje v oddaji, je poklical producenta Darrena in dejal, da mi novice ne želi sporočiti pred kamero in da se moramo predhodno pogovoriti, ali si tega v oddaji sploh želimo. Bilo je kar šokantno, ko me je poklical in mi povedal vse," dodaja.  

Chris ima dva brata, ki sta prav tako igralca. Gre za slavna Liama ​​in Lukea Hemswortha.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta