(FOTO) Bi še prepoznali legendarno mamo iz Sam doma? Skozi leta se je kar precej spremenila ...

D.Ži
21.06.2023 10:40

Catherine O'Hara v glavnem poznamo iz kultne božične filmske uspešnice, a je tekom kariere nabrala kar nekaj prestižnih nagrad.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Catherine O'Hara kot nepozabna raztresena mama iz Sam doma. 
Profimedia

Priljubljena zvezdnica filmov Sam doma, igralka Catherine O'Hara je bila opažena med večernim sprehodom po londonskih ulicah, a je ni bilo prav lahko prepoznati.

Profimedia

Danes 69-letna Catherine slovi kot ena najprijaznejših in najpriljubljenejših igralk uspešnice Sam doma, v kateri je v prvih dveh nadaljevanjih igrala mamo malega Kevina, Kate McAllister. Na sprehodu se ji je pridružil dober prijatelj in igralski kolega Richard E. Grant.

Profimedia

Catherine je odraščala v Torontu v veliki družini, s komedijo pa se je začela ukvarjati leta 1974 v domačem mestu. Dobila je tudi glavno vlogo v priljubljeni oddaji, v poznih 70. letih pa je posodila glas več animiranim filmom. V filmu je debitirala leta 1980 in zaigrala ob veliki Meryl Streep.

Po nastopu v filmu Beetlejuice je dobila vlogo v božični uspešnici Sam doma, pred kratkim pa je tudi sama poudarila, kako zelo obožuje ta film.

Profimedia

"Obožujem praznični čas, vsako leto z otroki gledam božične filme. Moram jih prisiliti, da gledamo tudi Sam doma," se je nedavno pošalila igralka. Nikoli ni skrivala, kako zelo je uživala med nastajanjem te praznične klasike. Scenarij ji je bil všeč takoj, ko ga je dobila v roke.

Profimedia

Ko je bila Catherine mlajša in je živela s svojimi šestimi brati in sestrami, se je njen oče oblekel v Božička in jih zabaval.

"Z možem sva naredila enako z najinima otrokoma. Oblekel se je v Božička in tako se je tradicija nadaljevala," je nekoč povedala.

Igralka je na snemanju filma Beetlejuica spoznala producenta Boja Welcha, leta 1992 sta se poročila in spočela dva sinova, Matthewa in Lukea.

Profimedia

Še vedno aktivno igra, v svoji zavidljivi karieri pa je prejela zlati globus, nagrado Genie, emmyja, nagrado SAG in priznanje Canadian Screen Award, na svoji polici pa ima tudi posebno nagrado za življenjsko delo kanadske vlade.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta