(FOTO) V življenjih gledalcev je prisotna bolj, kot si mislite: Se še spomnite priljubljene voditeljice rubrike Pop In?

D.Ži
25.04.2024 09:28

Skoraj vsak večer nam je Andreja Virk Žerdin nekoč delala družbo na malih zaslonih, danes je v televizijsko delo vpeta iz ozadja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
 Urška Pirš in Andreja Virk, nepozabni voditeljici rubrike Pop In na podelitvi viktorjev 2008.  
Tit Košir

Na televiziji se menja veliko obrazov, na nekatere skozi leta kar malce pozabimo, drugih pa se spominjamo bolj intenzivno. Se še spomnite časov, ko je o estradnih dogodkih skoraj vsak večer v oddaji 24 ur poročala Andreja Virk Žerdin? Že lep čas je ni na malih zaslonih, kar pa ne pomeni, da s televizijskim svetom ne ostaja povezana. Bivša voditeljica rubrike Pop In se je ekipi oddaje pridružila že leta 1995, s Pop TV je odšla leta 2008. 

Andreja Virk Žerdin pravi, da je pisanje scenarijev mnogo manj romantično delo, kot si gledalci predstavljajo.  
S.r.

Svojo novo ustvarjalno strast je našla v pisanju. "Vedno me je vleklo v pisanje fantazijskih zgodb, a sem bila prepričana, da nimam dovolj potrpljenja za disciplinirano sedenje po več ur za mizo. Takrat sem potem napisala scenarij za situacijsko komedijo o upokojencih in se že dogovarjala s produkcijsko hišo, ki ga je poslala na Pop TV, kjer so ravno začeli razvijali koncept Čiste desetke in me povabili zraven. Očitno so videli, da mi pisanje nekako gre od rok," je povedala za Lady. Uspešna je tudi kot scenaristka priljubljenih serij, trenutno je del serije Skrito v raju na Pop TV. Pravi, da ima to delo rada, čeprav je trdo in garaško, a zgodbe rada ustvarja. Pisanje, priznava, ni tako romantično, kot si ljudje morda predstavljajo. K sreči je zelo disciplinirana ženska z burno domišljijo. Kot scenaristka je sodelovala tudi pri serijah Ena žlahtna štorija in Najini mostovi.

"Vedno me je vleklo v pisanje fantazijskih zgodb, a sem bila prepričana, da nimam dovolj potrpljenja za disciplinirano sedenje po več ur za mizo," pravi Andreja Virk Žerdin. 
S.r.

V Skrito v raju je glavna scenaristka, projekt ji je prinesel tudi kar nekaj raziskovalnega dela, saj je morala preučiti delovanje zdravstvenega sistema, pa kako deluje kamp, vživeti se je morala tudi v delovanje zdravniške družine.

 Urška Pirš, Brane Kastelic in Andreja Virk Žerdin leta 2008. 
Tit Košir

"Pisanje dnevne serije je kompleksen proces, pri katerem moraš skrbno načrtovati razvoj in potek zgodbe skozi posamezne epizode, razvoj likov ter njihovih medsebojnih odnosov, zraven pa vpletati zanimive vzporedne zgodbe, ki bodo popestrile glavno dogajanje," še pravi Andreja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta