(FOTO) Vplivnica pozirala v prepovedani in smrtonosni morski votlini, kritike dežujejo: To je nespoštljivo do žrtev!

D.Ži
06.09.2023 10:57

"Jaz sem mala morska deklica," je pripisala priljubljena uporabnica Instagrama na slikoviti lokaciji, na kateri je v zadnjih letih utonilo šest ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Nov dan, nov vplivnež, ki za všečke tvega življenje. Tokrat se je španska zvezdnica družbenih medijev Marina Rivera Saldaña znašla na udaru spletnih kritik zaradi kopanja v zalivu, v katerem so kopanje po nizu smrtnih nezgod prepovedali.

Vplivnica pogosto objavlja slike in videe sebe v bikiniju in se ponaša z več kot 9,5 milijona sledilci. Nedavno je objavila fotografije, na katerih se kopa v turkiznih vodah jame El Tancón v Santiagu del Teide na Kanarskih otokih. "Jaz sem mala morska deklica," je zapisala.

Čeprav je na fotografijah videti čudovito, je idilična modra laguna prepovedana za turiste zaradi naravne oblike dimnika z nepredvidljivimi tokovi, ki otežuje dostop reševalnim službam, poroča Tenerife Weekly.

Od leta 2021 naj bi v zalivu umrlo šest ljudi, vključno s 33-letno Švicarko Jasmine Ben Ali in 27-letnim Italijanom Giovannijem Rodríguezom, ki sta utonila, poroča Jam Press. Leta 2017 je 30-letni britanski turist umrl, potem ko ga je odneslo med plavanjem blizu El Tancóna.

Ni treba posebej poudarjati, da so Rivero takoj skritizirali na spletu. Nekateri so ji celo očitali nespoštovanje mrtvih in tveganje življenja za priljubljenost na družbenih omrežjih. "Mislim, da je nespoštljivo kopati se na mestu, kje je to prepovedano," se je razjezil eden od sledilcev.

Drugi je zapisal: "Ta kraj je smrtna past za tiste, ki se upajo kopati. Tako nevarnega mesta ne bi smeli oglaševati. Vplivneži bodo sčasoma izumrli." "Tam se je prepovedano kopati. Siti smo turistov, ki ne spoštujejo naše države," pravi tretji. "Vse za všečke," je dodal četrti.

Medtem se je družbeno omrežje X (prej Twitter) distanciralo od njene objave z opozorilom, da bi njene slike lahko "spodbudile ljudi, da gredo na ta kraj in se tam kopajo, kar je nevarno, saj je v zadnjih letih na tem mestu umrlo več ljudi".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta