S kvalitetnim pisarniškim pohištvom do večje produktivnosti

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
31.08.2023 14:00

Kakovostno pisarniško pohištvo je bistveno za prijetno in produktivno delovno okolje. Pri tem je bolj kot estetska postavitev pomembna prava izbira pohištva, ki vpliva na delovno opravilnost, udobje in celo na zdravje zaposlenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Ne glede na to, ali opremljate novo pisarno ali posodabljate obstoječe pohištvo, pomembno je, da se osredotočite na kakovost in funkcionalnost.

Ključni kosi pohištva v vsaki pisarni 

Arhiv Naročnika

Pisarne so lahko opremljene z raznoraznimi kosi pohištva in dodatki, vendar vse morajo imeti nekaj osnovnih kosov. Nepogrešiljive so zagotovo moderne pisarniške mize in pisarniški stoli, pa tudi shranjevalni prostori, omare, pisarniški regali in stoli za goste. Seveda lahko svoje prostore opremite še z drugimi dodatki za prijetnejše vzdušje, kot so preproge, rože, umetniška dela, pa tudi zabavni pripomočki za zabavo zaposlenih, kot so namizni nogomet, namizni tenis, pikado ipd.

Na kaj paziti pri nakupu pisarniškega pohištva?

Ker v pisarni preživimo veliko časa, ni pomembno, da je pisarniško pohištvo samo vizualno dovršeno, temveč je pomembno tudi udobje. Pri tem ključno vlogo igra ergonomija. Ergonomsko pohištvo je ključno za zdravje na delovnem mestu, oblikovano pa mora biti tako, da zmanjšuje telesno napetost in napetost med dolgotrajnim sedenjem ali stoječim delom. Ergonomska morata biti predvsem stol in miza, pa tudi postavitev ekrana, tipkovnice in miške.

Opremljanje domače pisarne

Po epidemiji koronavirusa je za marsikoga začasna domača pisarna postala redno delovno okolje. Številni ljudje delajo od doma, zato je pomembno, da je tudi ta prostor dobro opremljen, da omogoča produktivno in udobno delovno okolje. Spodaj je le nekaj smernic za opremljanje domače pisarne s kakovostnim pisarniškim pohištvom, ki ga najdete tudi v prodajalni dom24.si.

Arhiv Naročnika
  • Ne varčujte na stolu. Pisarniški stol je osnova vsake pisarne. Da vam bo omogočal pravilno držo in udobje med delom, naj bo ergonomsko oblikovan, naj ima nastavljivo višino, naklon in dobro naslonjalo.
  • Izberite prostorno pisarniško mizo. Pisarniške mize morajo biti ustrezne višine in širine, in sicer takšne, da so roke pri tipkanju pod kotom 90°, monitor računalnika pa naj bo postavljen v višini oči, da zmanjšate obremenitev vratu.
  • Omislite si dodatni monitor, s katerim boste delali lažje in se izognili sključeni drži na prenosniku.
  • Ne pozabite na osvetlitev. Čeprav je naravna svetloba najboljša, pa vseeno poskrbite za namizno svetilko.
  • Imejte dovolj shranjevalnega prostora. Omislite si predalnike, regale, police in druge kose pisarniškega pohištva, ki vam bo pripomoglo k boljši organizaciji.
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.