Sin Simone Weiss je danes simpatična svetlolasa ženska: "Vsi mi pravijo, da sem kot mama"

D.Ži
24.09.2024 13:51

"Rene je imel samo 13 let in mamina smrt ga je hudo zaznamovala. Težava je bila še hujša, ker se je pod depresijo in uporništvom skrivala želja po spremembi spola," piše Sonja Javornik, ki je z Liliette Weiss naredila intervju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z možem Goranom Šarcem je Simona imela sina, ki je danes hči, in še enega sina. Starejši Simon je bil rojen leta 1993, mlajši Rene, danes Liliette, pa leta 2002. Sredi leta 2021 je iz Reneja nastala Liliette. 
Saso Bizjak

Veliko pozornosti je z novo izdajo pritegnila revija Jana, v kateri je objavljen ekskluziven intervju novinarke Sonje Javornik z Liliette Weiss, hčerko žal že pokojne pevske zvezdnice Simone Weiss in Gorana Šarca. Za Liliette je širša slovenska javnost slišala že pred leti, le da se je takrat imenovala še Rene Šarac. Rojena v telesu dečka. "Ko sem pred 22 leti pisala o drugi nosečnosti Simone Weiss, je bilo več kot očitno, kako zelo predana je družini. Kmalu po rojstvu drugorojenca, poimenovala ga je Rene, se je poslovila od glasbenih odrov in se – poleg študiju psihologije – posvetila domu. Bila je zelo predana mama in je poskušala otroka zaščititi pred vsemi – tudi pred mediji," piše Sonja Javornik, tesno povezana z družino pokojne pevke. "Rene je imel samo 13 let in mamina smrt ga je hudo zaznamovala. Težava je bila še hujša, ker se je pod depresijo in uporništvom skrivala želja po spremembi spola. Ko sem zdaj po daljšem času prvič namesto Reneja videla 22-letno Liliette, me je presenetilo, kako zelo je na videz podobna svoji mami," dodaja. 

"Vsi mi pravijo, da sem kot mama," se danes smehlja Liliette, ki je sklenila obuditi mamino delo. "Zanimivo je, da sem imela prvih nekaj let pravo averzijo do njene glasbe. Zame je bilo preveč boleče sploh slišati njen glas. Z mamo sva si bili res zelo blizu, saj je bila ves čas doma, ob meni. Nisem je doživljala kot megazvezdo, saj je zadnje pesmi posnela že leta 2004," pravi v intervjuju Liliette. Tudi njo je poklicala glasba, načrtuje tudi priredbo katere od maminih pesmi v angleški različici. "Me prav zanima, kakšen bo odziv, saj je to za tujo publiko precej eksotičen zvok," dodaja glasbenica, ki ne želi pustiti, da bi na mamimo delo kar pozabili. 

Pogovor z njo preberite v reviji Jana. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta