(TOTI LIST) Ekskluzivno: Imamo uredbo bodoče Janševe vlade, ki predvideva spomenik osamosvojitvi!

Janez Broz
22.05.2023 06:00

Tukaj so podrobnosti ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Anja Cej

Ekskluzivno smo se dokopali do strateškega dokumenta, ki bo enkrat za vselej zaprl osamosvojiteljsko zgodbo. "Ko bomo kmalu znova prevzeli oblast in bo ob nas spet Toninova Nova Slovenija, na prvi seji vlade ne bomo najprej tradicionalno zamenjali šefa Sove, generalštaba, policije in Ukoma, pač pa bomo sprejeli uredbo o postavitvi spomenika osamosvojitvi. Pa brez skrbi, uredba za proračun ne bo imela velikih finančnih posledic, saj bomo zgolj preuredili že obstoječi spomenik," nam je zaupal visokopozicionirani vir v SDS, ki je želel ostati neimenovan, nam je pa predal predlog uredbe.

Ta določa, da se bo dodelal spomenik Josipu Brozu - Titu, ki trenutno stoji v Velenju - gre za največji tovrstni spomenik na svetu -, kasneje pa bo tudi preseljen na novo lokacijo. Bodoča vlada Janeza Janše je namreč na dopisni seji že določila, da ta ne bo postavljen na Trgu republike ali Kongresnem trgu, ampak na Prešernovem trgu, ki se bo preimenoval v Trg velikana osamosvojitve.

V uredbi še piše, da se bo spomenik Francetu Prešernu "zaradi obnove" preselil v Park vojaške zgodovine v Pivki. Uredba ima slikovni del, ki ga prav tako ekskluzivno objavljamo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta