(TOTI LIST) Ustavimo krivosodje, gremo protestirat v Strasbourg!

Geter Pregorčič
30.10.2023 06:00

Največjo srečo bodo zagotovo imeli protestniki v avtobusu, ki bo vozil tretji v dolgi koloni proti evropskemu sodišču.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes zjutraj so imeli v Ljubljani voditelji protesta tako imenovani suhi trening, da bo logistično potekalo vse tako, kot mora.
Fotomontaža Toti list

Dovolj je! Potem ko je evropsko sodišče za človekove pravice pritožbo, pod katero so se zaradi levičarskega prevzema Radiotelevizije Slovenija s pomočjo izjemnega pravnega strokovnjaka Mateja Avblja podpisali Peter Gregorčič, Andrej Grah Whatmough, Tamara Besednjak Valič in Uroš Urbanija, razglasilo za nedopustno in hkrati sporočilo, da se na to odločitev ni mogoče pritožiti, odhajamo v Strasbourg. Da so komunistično logiko sojenja po slovenskemu krivosodju prevzela še evropska sodišča, je nedopustno - in temu se moramo nemudoma, torej še pred evropskimi volitvami upreti.

V zadnjih dneh smo tako na sedežu stranke SDS, ki se na slovenskih tleh poleg Jožeta Možine še edina bori proti udbašem, komunistom, socialistom in partizanom, izvedli več srečanj, da smo lahko začrtali logistične podrobnosti protesta pred evropskim sodiščem za človekove pravice, ki bo zagotovo odmeval tudi v mednarodni skupnosti. Tako se bomo na pot proti Franciji odpravili že v ponedeljek, 6. novembra, avtobusi pa bodo protestnike pričakali ob ljubljanski Dunajski cesti, da bomo lahko s Trstenjakove ulice 8 prenesli tudi vse potrebne rekvizite za glasen upor sredi Evrope.

Ob tem vam lahko z zadovoljstvom sporočimo, da bo šoferski položaj v prvem avtobusu, ki bo v barvah slovenske trobojnice, prevzel kolega Pavle Rupar, saj že ima izkušnje s protestniškimi izleti v tujino, nazadnje je namreč svoje upokojence odpeljal v Bruselj. Tisti, ki boste imeli srečo in boste tako pristali v vodilnem avtobusu v našem konvoju (zato pohitite s prijavami!), boste lahko z Ruparjem tudi ekskluzivno prepevali najlepše slovenske skladbe, ki jih sicer lahko slišimo zgolj na upokojenskih protestih pred državnim zborom.

A to še ni vse. Za program v drugem avtobusu, ki bo v rumeno-modrih barvah, bo poskrbel Vili Kovačič (spet opozorilo, da ne čakate s prijavami!). Tako imenovani Državljan K bo predstavil vse svoje dozdajšnje civilne akcije, za katere je imel podporo stranke SDS, tudi tisto za boljšo RTV Slovenija v času zadnje referendumske kampanje. Ob tem se mu bo s kitaro pridružil tudi pojoči major Ladislav Troha, ki bo potnikom za Strasbourg ekskluzivno pojasnil, kako mu je uspelo s somišljeniki nedolgo nazaj vdreti v prostore javne televizije.

Največjo srečo pa bodo zagotovo imeli protestniki v avtobusu, ki bo vozil tretji v dolgi koloni proti evropskemu sodišču. V njem bodo namreč vsi vidni člani stranke SDS z Janezom Janšo na čelu, bivši predsednik programskega sveta Peter Gregorčič, neodvisni medijski strokovnjak Uroš Urbanija in ljubitelj umetniških grafik Andrej Grah Whatmough, ki bodo na voljo tudi za avtograme, selfije in objeme. Zato, še zadnje opozorilo, ne čakajte s prijavami!

Naj vam ob tem podamo še nekaj pomembnih informacij glede odhoda oziroma poti v Strasbourg, saj je Toti list tudi medijski pokrovitelj tega državotvornega dogodka: tudi v preostalih avtobusih, v katerih se ne bo vrtel program levičarske RTV Slovenija, temveč naše Nove24TV, vas bodo pričakala posebna presenečenja. Protesta se lahko brez omejitev udeležijo tudi tisti državljani, ki so imeli v prejšnjem režimu partijsko izkaznico, saj ne želimo omejiti pravic članom naše stranke. Za hrano, zlasti sendviče in pijačo, vam ne bo treba skrbeti, prav tako ne za pot do Ljubljane, od koder bomo krenili proti Franciji, saj bo te stroške v celoti poravnala SDS z najemnino, ki jo za svoji pisarni v Trstenjakovi ulici plačujeta evropska poslanca Romana Tomc in Milan Zver, in z donacijami, ki jih je v času zadnje Janševe vlade za vpliv v državnih podjetjih zbral davčni svetovalec Rok Snežič.

Dovolj je krivosodja, vidimo se čez teden dni na avtobusih in kmalu na volitvah, da spet prevzamemo oblast!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta