(VIDEO) Besede njene družine so pretresljive: S svojimi skladbami je obnorela splet, zdaj je komaj 31-letna pevka umrla

D.Ži
29.02.2024 11:12

Ena najbolj priljubljenih pevk z družbenih omrežij je odšla. Pred smrtjo je avtorske pravice za vse svoje skladbe prenesla na 7-letnega sina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Glasbenica Cat Janice je v sredo umrla za kostnim rakom, poroča People. Stara je bila komaj 31 let. Najbolj znana je bila po pesmi Dance You Outta My Head, ki je januarja postala zelo priljubljena na TikToku. V izjavi, objavljeni na omrežju Instagram, je pevkina družina razkrila, da je umrla na domu, kjer je preživela svoje otroštvo, "obkrožena z ljudmi, ki so jo imeli radi".

"Catherine je mirno vstopila v svetlobo in ljubezen našega nebeškega stvarnika," piše na začetku objave. "Večno smo hvaležni za ljubezen, ki sta je bili Catherine in naša družina deležni v zadnjih mesecih. Cat je videla, kako je njena glasba dosegla kraje, ki jih nikoli ni pričakovala. Počivala bo v miru, vedoč, da bo s svojo glasbo še naprej skrbela za svojega sina. To ne bi bilo mogoče brez vseh vas," še piše.

Janice je pred smrtjo razkrila, da je avtorske pravice za vse svoje skladbe prenesla na 7-letnega sina Lorena, tako bo on tisti, ki bo prejemal zaslužek. Brat bo odslej upravljal z njenimi profili na družbenih omrežjih in skrbel za odnose z javnostjo.  

Pred tremi leti je Cat začutila bulico na vratu in obiskala zdravnika. Nato so ji odkrili redek maligni tumor. Sledili so operacija, kemoterapija in obsevanje. Leta 2022 so ji zdravniki povedali, da je raka premagala,  a se je junija lani bolezen vrnila.

V začetku tega meseca je svojim sledilcem povedala, da se počuti "ujeto v skoraj brezživljenjskem telesu", medtem ko prejema oskrbo, ki jo potrebuje. Po dolgem boju je pevka prejšnji mesec dejala, da je rak zmagal in da je pred njo le še nekaj tednov življenja.

Glasbenica se je nato odločila posneti poslovilno pesem Dance You Outta My Head kot zadnji poskus zbiranja denarja za svojega sina. "Želela sem izdati nekaj zabavnega in pozitivnega. Umetnost je vse, kar lahko pustim za sabo," je dejala ob premieri skladbe. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta