25. Naša pesem: Dokazana svežina v zborovstvu

Absolutni zmagovalec bienalnega zborovskega tekmovanja je Komorni zbor Dekor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Komorni zbor Dekor je na Naši pesmi nastopil prvič - in zmagal.
JSKD

V dvorani Union se je sinoči končalo dvodnevno bienalno zborovsko tekmovanje Naša pesem. Četrtstoletna tradicija je že za to prireditvijo, ki generira kakovost zborovstva pri nas. Vse slovenske zasedbe, ki so bile nagrajene na Naši pesmi, so se tudi mednarodno uveljavile. Letos se je za nagrade in priznanja potegovalo dvajset vrhunskih slovenskih zasedb s skupno 650 pevci. Petčlansko mednarodno strokovno žirijo je z nastopom najbolj prepričal Komorni zbor Dekor iz Ljubljane pod vodstvom Petre Grassi, ki je prejela tudi naziv najboljša zborovodkinja tekmovanja. Dekor je na Naši pesmi nastopil prvič. Organizator tekmovanja Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je podelil nagrade in priznanja v več različnih kategorijah, med drugim tudi nagrade za najboljše zbore posameznih sestavov ter priznanja in nagrade za najboljše izvedbe skladb. Med drugim so podelili posebno priznanje in denarno nagrado mlademu skladatelju za noviteto, prejel jo je Tilen Slakan.

Nagrado za tretje mesto si je pripel Dekliški pevski zbor oddelka za glasbo Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru z zborovodkinjo Tadejo Vulc.
JSKD
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta