Balkanski zajebanti Manu Chau speljali občinstvo

Jaša Lorenčič
10.08.2017 19:14
Dubioza Kolektiv ne samo razume, temveč piše himne (za vse) generacije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dubioza Kolektiv bo naslednji koncert v Sloveniji imela 16. novembra na Gospodarskem razstavišču.
Arhiv skupine
"Čovječe, pa gdje žuriš?"
"In? Kaj to nažigaš? Dubioza, a? Pa to ti je ... To! Oni so ... Najjaći!"

Imejmo se vsaj fajn!

Jernejem Šavlom
Samo stopnjevali so to in postali prava šov institucija,"
Luka Kreže
Smiljana Krežeta
Adiso
Zvekić
"Zabavo in raztur so združili z uporom, postali so glasnik generacije, x, y, z ali katera koli je zdaj pač na vrsti. Uporniška mladina se z njihovimi teksti poistoveti, skozi upor pa se tudi zabava. Mladina, ki itak ne vidi rešitve, ki verjame, da je itak vse 'djaba' in da so itak vsi politiki ista 'govna', si raje reče, imejmo se vsaj fajn."

Unikatna, uporniška, balkanska energija

"O njihovi zagnanosti in profesionalizmu vam vse pove dejstvo, da so se na Piše se leto 2013 pripeljali s kombijem iz Moskve in po dveh dneh najbrž zelo slabega spanca stopili iz kombija, skadili "lulo mira" (ali dve), skočili na oder in uprizorili verjetno enega najboljših špilov, kar jih je koncert Piše se leto kadarkoli videl."
Prvi v dvorani, ki sprejme okoli 700 ljudi, je bil razprodan, publika se je delila na recimo 50 odstotkov 'naši' in, 50 odstotkov Španci, velika večina njih najbrž kolegi Balkancev ali pa španski Erasmus študenti. Drugi koncert v sklopu enega večjih open air festivalov, na katerem je bil glavna zvezda Manu Chao, je bil čisto druga zgodba. Dubioza je, potem ko je odpela komad z Manu Chaom na glavnem odru, povabila publiko na svoj koncert dve uri kasneje. Publika, pretežno Španci, so na polovici koncerta Manu Chaa migrirali na tonsko vajo Dubioze in počakali na špil. Znali so tekste, čeprav jih niso razumeli."
"Nekaj pa je najbrž tudi na tem, da gre za zelo popularno zvrst glasbe med alternativci, koncertno pa tudi za dobro izbiro za kak dejt."
Še več vesti iz sveta glasbe najdete v aktualni številki revije STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta