Briški vinarji ponovno odpirajo svoje kleti

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
10.06.2022 10:13

Iz Štajerskega vinorodnega okoliša se na drugi junijski vikend selimo na Primorsko – v Goriška brda. Vse ljubitelje dobrih vin, briški prijatelji vabijo, da se pobližje spoznajo z njihovo kraljico rebulo in drugimi okusi žlahtnih kapljic. V njihovi prav tako sončni vinorodni pokrajini se bodo namreč odvili Dnevi odprtih kleti – praznik umetnosti kletarjenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Slovita vina in lokalne dobrote bodo obiskovalci lahko okušali v soboto, 11. in nedeljo, 12. junija. Vrata briških kleti bo letos odprlo kar 37 vinarjev, ki že snujejo načine, kako bodo prisotne popeljali v svet briških vin. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili zgodbam vinskih kleti, izkusili umetnost kletarjenja in začutili ljubezen do trt.

Kako potekajo degustacije?

Arhiv naročnika

Dnevi odprtih kleti se pričnejo na gradu Dobrovo, kjer lahko gostje svoje vinske kozarce prevzamejo od 9. ure dalje oz. že dan pred dogodkom. Dogodek se sicer uradno prične ob 11. uri in traja v soboto do 19.00, v nedeljo pa do 17. ure. Obiskovalci se na dogodku prosto premikajo od enega do drugega vinarja iz seznama, in pri vsakem degustirajo najmanj 4 vzorce vina. Obiskovalcem so na voljo tudi avtobusni prevozi. Avtobusi bodo na posameznih v naprej določenih točkah pobirali na približno 1 uro. Opcija pa je tudi najem kombija, s katerim bo pot od vinarja do vinarja še enostavnejša.

Arhiv naročnika

Vstopnice že na voljo prek spleta

Vstopnice za enega bolj pristnih briških dogodkov so na voljo na spletni strani www.dokbrda.si. Prav tu je tudi več informacij o samem poteku dogodka in letošnji novosti: e-denarnici in e-kuponih. Dogodek bo tudi dobrodelno obarvan: kot vsako leto do sedaj bodo organizatorji izpeljali spletno dražbo briških vin in skupaj s člani Rotary kluba Medana-Goriška zbirali sredstva za socialno ogrožene družine v lokalnem okolje kot tudi za nadarjene otroke, ki si ne morejo privoščiti udejstvovanja na športnem, umetniškem in kulturnem področju.

Arhiv naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.