Člani skupine Nude nesoglasij ne rešujejo v postelji

Saša Britovšek Saša Britovšek
23.04.2018 06:59
Celjska zasedba Nude letos praznuje četrt stoletja svojega delovanja. Za seboj ima toplo-hladna obdobja, jadranje med rockom in popom pa nazaj, a ljudbezen do glasbe jih vedno spet združi. Takrat, ko se jim je skupaj rolalo, so bili drugi časi in oni na pragu svojih divjih dvajsetih, danes so njihove pesmi bolj zrele, a še vedno iskrene. Jedro skupine ostaja - Boštjan Dermol, Teodor Amanović in Gaber Marolt; s slednjim smo klepetali o preigrani poti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
arhiv skupine
Kar nekaj slovenskih bandov v zadnjem času praznuje in zaznamuje že lahko rečemo častitljive obletnice delovanja, okoli 20, 25 let ... (Mi2, Flirt, Tabu, Sausages, Big Foot Mama). Kaj bi rekli, zakaj je bilo tisto obdobje nastanka skupin v devetdesetih tako plodno?
Kaj je tisto, kar je vas obdržalo tako dolgo skupaj na sceni? Kaj si delite, kako se ujemate, konec koncev je to že primerljivo s "srebrno poroko"?
Bi našli, izpostavili nekaj ključnih prelomnic, ki so zaznamovale delovanje skupine Nude?
Romanca Fyžoli,
Zadnjih nekaj let nismo veliko slišali o vas, tu in tam kak koncert, kak singel ... Je tudi to, da se za en čas oddaljite in spet nato zbližate, tisto, kar podžiga skupno energijo?
Kaj začne glasbenik pogrešati, ko se za nekaj časa oddalji od nastopov, odra ...?
Vas je zdaj ponovno združila prav ta obletnica, želja po novih koncertnih izkušnjah, napovedana turneja?
Prav vi, Gaber, ste avtor večine vaših skladb. Včasih so bile te znane kot zabavno provokativne, kot bi vsaka res imela svojo zgodbo. Kakšne zgodbe vas danes inspirirajo, menda je na poti tudi nova plošča?
Kako to, da ste se odločili za sodelovanje z revijskim orkestrom? In kaj zato lahko pričakujejo obiskovalci v Cankarjevem domu 8. maja?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta