DJ Avicii naj bi razbil steklenico in se usodno porezal

M.R.
01.05.2018 17:58

Pred nekaj dnevi je družina švedskega DJ-ja Aviciija sporočila, da je glasbenik storil samomor. Zdaj tuji mediji poročajo, da naj bi si sam sodil s črepinjami steklenice vina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Švedski DJ Avicii
Reuters

Pri 28 letih je 20. aprila umrl v mestu Muškat v Omanu, kjer je bil na počitnicah. Policija je ugotovila, da pri tem ni bilo storjeno kaznivo dejanje. Za spletni portal TMZ naj bi več virov potrdilo, da je sam razbil steklenico in si s črepinjo povzročil usodno rano.
Avicii je bil eden najbolj priljubljenih in uspešnih umetnikov elektronske glasbe. Leta 2013 je s pesmijo "Wake Me Up" zasedel 4. mesto na lestvici Billboard 200. Redno se je pojavljal tudi na lestvici pet najbolj plačanih DJ-jev, ki jo sestavlja revija Forbes.
Pred dvema letoma se je na vrhuncu svoje kariere odločil, da ne bo več nastopal v živo, pri tem pa navedel zdravstvene razloge. Med drugim naj bi trpel zaradi akutnega pankreatitisa, ki naj bi bil deloma posledica prekomernega pitja alkohola. Leta 2014 naj bi mu odstranili tudi žolčnik in slepič.
Čeprav je javno povedal, da se je leta 2014 po prvem posegu odpovedal pitju alkohola, pa so njegovi prijatelji za revijo Variety povedali, da so ga tudi po tem videli opitega. Business Insider je poročal, da je večkrat dejal, da bo umrl zardi svojega življenjskega sloga. Tudi njegovi prijatelji so govorili, da so njegova slava in nastopi nanj delovali zelo stresno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta