Hitrost je še vedno najpogostejši vzrok za najhujše nesreče

Zora Štok Zora Štok
18.06.2018 17:53

Med vožnjo bodimo strpni, pred odhodom na pot se pozanimajmo o morebitnih zastojih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prehitra vožnja se lahko konča tudi tragično. Zato bodimo med vožnjo strpni, hitrost prilagodimo razmeram na cesti in vedno vozimo z zadostno varnostno razdaljo.
PU Kranj

Čeprav se počitnice za vse še niso začele, je promet na slovenskih cestah že gostejši. V poletnem času se več voznikov kot običajno odpravi na daljšo pot, proti kraju, kjer bodo preživeli dopust. Tako policija kot Agencija za varnost prometa (AVP) zato opozarjata na še večjo previdnost v prometu, saj je na cesti več ne le avtomobilov, pač pa tudi motoristov in kolesarjev, predvsem na prometnicah, ki vodijo proti turističnim krajem. V ta namen se je včeraj začela preventivna nacionalna akcija Hitrost, trajala bo do nedelje, 24. junija, med katero bodo policisti voznike opozarjali, naj upočasnijo hitrost vožnje, saj bolj gost promet pomeni tudi več možnosti za prometno nesrečo. Zato velja poudariti, da bodimo med vožnjo strpni, hitrost prilagodimo razmeram na cesti in vedno vozimo z zadostno varnostno razdaljo.

Igor Velov: "V poletnem času se promet povsod poveča."
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta