Hud udarec: Oliver Dragojević ostal brez sluha

D.Ži
26.10.2017 11:04

Hitro se utrudi in pogreša svojo barko na Korčuli. A Oliver Dragojević se ne da. Kljub vsemu, kar je v njegovem življenju na glavo postavil rak na pljučih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Da se pripravlja na naslednjo kemoterapijo in si medtem čas krajša s pevskimi vajami in gledanjem tekem Hajduka, je pevec Oliver Dragojević povedal v svojem zadnjem intervjuju, ki ga je dal za hrvaški portal 100posto.hr.

Hudo bolan je. Ne skriva. Rak pljuč ga je močno zdelal in že kar boleče čustven je bil njegov zadnji nastop v splitskem teatru, ko smo ga prvič videli brez las in shujšanega. Težko je bilo zadržati solze, ko je odpel svojo Verjemi v ljubezen. Za koncert z Gibonnijem, 21. septembra v zagrebški Areni, ni imel dovolj moči. Manjkal je.

Trenutno živi v Splitu, kjer zbira moči po zadnji kemoterapiji in čaka na novo.  "Vražja bolezen je to, malo sem oslabel, a upam na pozitiven razplet. Najpomembneje je ostati čvrst v glavi, psihično se počutim dobro. Pijem veliko zdravil, vsa mogoča čuda... Proti bolečinam, za kri, za energijo," je povedal 100posto.hr. Dva tedna je tekom zdravljenja ostal brez sluha. "Kot bi imel zamašena ušesa," pripoveduje in dodaja, da vsaj brez glasu ni ostal.

Vsak dan vadi, prepeva, poskuša ne pasti iz ritma. Za december je napovedoval koncert v Splitu. "Veste, da imam Split najraje na svetu, to je moja publika in vedno gre za spektakel. Srce si tega želi in išče nove pesmi, koncerte in veselje, a videli bomo, kako se bom počutil in če bom vse skupaj prenesel," razmišlja Dragojević, dolgoletni strasten kadilec, ki je razvado sicer nekoliko zmanjšal, opustil pa ne, ker mu gredo opozorila o zdravi prehrani in kajenju na živce.

Pravi, da ne ve, v katerem stadiju je njegov tumor in ali je kemoterapija vplivala nanj. CT-pregled ga čaka šele čez nekaj mesecev, takrat bo tudi jasno, ali so tumor nevtralizirali.

Zaradi bolezni že dolgo ni rib lovil na Korčuli. Pogreša svojo barko. "Hitro se utrudim in ne morem dolgo govoriti. Kar se kemoterapije tiče, verjamem tem metodam zdravljenja, Kemoterapija na vsakega deluje drugače. Zaenkrat je dobro, vprašanje pa je, ali bo tako ostalo," je v intervjuju sklenil Dragojević.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta