Kantavtorja v zaporu

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
13.11.2017 15:27

Kantavtorja Tadej Vesenjak in Andrej Černelc sta na martinovo godla mariborskim zapornikom in pripornikom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tadej Vesenjak na nastopu v zaporu v Mariboru
Peter Kopše Pišec

Četrtič zapored smo s Čuzafešto v Mariboru z glasbo popestrili prostočasne aktivnosti zaprtih oseb. Želimo krepiti sodelovanje z zavodi za prestajanje kazni, vključiti stigmatizirane družbene skupine," pravi iniciator koncertov v zaporu Jernej Mažgon - Jerry iz društva SOS, sodelovalo je tudi društvo Glas podzemlja.
Vesenjakove in Černelčeve pesmi s humornimi, otožnimi, romantičnimi in kritičnimi besedili so v dvorani s petdesetimi zaporniki dobro delovale, aplavz je bil gromek tudi zato, ker se je nastopajočima pridružil še eden od zapornikov z beatbox glasbo, z ustvarjanjem ritmov z usti. "Takšnih in podobnih prireditev želijo obsojenci in priporniki še več, so povedali po prireditvi," je dejal Suad Osmanbegović, zaposlen v Zavodu za prestajanje kazni Maribor.
"V prihodnje bi radi organizirati velik koncert na dvorišču zapora, na katerem bi podnevi nastopili kantavtorji, zvečer pa glasbene skupine," ima Mažgon še več načrtov. In Čuzafešte bi izvedli tudi v drugih zaporih po Sloveniji. (bt)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta