Marjeta Tonin: Matej mi z veseljem prepusti gospodinjska opravila

Agata Rakovec Kurent
25.05.2018 06:08
Marjeta in Matej Tonin bosta junija praznovala šesto obletnico poroke. Novi predsednik Nove Slovenije in Marjeta, ki dela v klicnem centru, imata dve hčerki, štiriletno Julijo in dveletno Evelin, novembra pa se bo družina povečala za še enega člana.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni arhiv
Z možem Matejem sta skupaj od rosnih let, ko sta začela prijateljevati, ste bili še srednješolka. Kako sta se spoznala in kdo je naredil prvi korak?
Kako ste sprejeli njegovo odločitev, da se aktivno preizkusi v politiki? Se je o tem prej posvetoval z vami?
Za revijo Zarja sta povedala, da je pri vama glavni razlog za prepire ta, da je Matej med tednom veliko odsoten in ste s hčerkami dosti sami. Kako se vam oddolži ob koncih tedna?
Neka anketa je pokazala, da Slovenci med vsemi evropskimi moškimi opravijo največ gospodinjskih del. Kako je s tem pri gospodu Toninu? Pri katerem gospodinjskem opravilu je najbolj spreten?
(Smeh.)
Kako se predsednik Nove Slovenije znajde za štedilnikom? Kaj najbolje skuha in kaj najraje je?
Je vaš mož dober v kakšnem športu ali se bolje znajde kot navijač?
V politiki je pomembna tudi osebna urejenost. Je vaš mož eden tistih moških, ki prisegajo le na glavnik in dezodorant, ali recimo uporablja parfum, in če ga, katerega?
Katero moževo osebnostno lastnost najbolj cenite in katera vam gre morda kdaj tudi na živce?
Intervju je bil objavljen v majski številki revije OBRAZI. Pogovarjali smo se tudi z ženo Karla Erjavca, Dejana Židana, Marjana Šarca in življenjsko sopotnico Mira Cerarja. Žena Janeza Janše in partnerka Luke Mesca sta pogovor odklonili.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta