Mi2: Klarič ima status začasnega 'pizduna'

Jaša Lorenčič
16.08.2017 18:18
Če bi ga na hitro pogledali, tak', iz mimobežnega avta, je videti kot Mick Jagger. Ampak res, res na hitro. Pa saj mu pritiče. "Če imaš srečo, da dobiš nekoga, ki je taki 'maher' in si zasluži ime prvega rock klaviaturista v Sloveniji, se to na glasbi pozna," ga hvali Jernej Dirnbek - Dimek.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dejan Batista
Davor Klarič
Mi2
"Da se lahko skoraj vsak poistoveti s tvojimi teksti in glasbo, ker imajo nostalgijo in himnične skladbe, humor in sporočilo,"
"Mi2 smo 'zajebani', ker težko koga spustimo k sebi, če ni v stanju prenašati naših štosov. Davor s tem nima težav in imamo razlog za več za smeh,"

Za zdaj je začasni "pizdun"

Mislim, da že imam ta status, ja,
Takoj sem pristal, dobil sem repertoar in šel na vaje. Za zdaj sem priključeni član, takšen status imam do konca leta, potem pa bom videl, kaj pripravljajo fantje."
"Mogoče so se meni že takrat zdeli velik band, pa še morda niso bili tako veliki, kot so bili po tej plošči. Sicer pa nikoli na to ne pomislim, ko grem snemat. Ko mi je glasba všeč, skušam poudariti vokal. Dol mi visi, če nekdo ve, kje točno sem igral, važno, da se sliši Tonča (Toneta Kregarja, op. a.) in Dimeka."

Sporočilo je preseglo rokodelstvo

Robert Firer Fiki
Jernej Dirnbek Dimek
"Njihov začetek je bil povsem 'out' za moj glasbeni okus,"
"Se mi je pa zdelo vseeno blazno pronicljivo in humorno, kar sta počela Dimek in Fiki. Videl si, kako lahko nekdo, ki (še) ni glasbenik, pride do izraza s takim inštrumentom in nekaj pove, če le ima pravo idejo, kot jo ima Črtica. Sporočilnost je, če se tako izrazim, presegla rokodelstvo, haha."
"Šank Rock je iz štarta krenil z menedžerjem, leta 1981, ko sem prišel jaz v band, so imeli Rajka Đorđevića, ki je imel ozvočenje in luči, skratka pogoje, s katerimi si se lahko res konkretno predstavil. Že na prvem špilu smo imeli celo dim, posnetki so tudi zaokrožili, verjetno je tudi on poskrbel za prvo pogodbo. V samem začetku popularizacije je to zelo pomagalo. Šank Rock je imel ambicijo delati popularno glasbo, pri Mi2 (nimajo menedžerja oziroma za to skrbi basist Robert Novak Flik, op.a.) pa ne vem točno, kako je šlo."

Skupina, s katero se lahko poistovetiš

"Mi2, kar lahko vidiš sploh v živo, stojijo za svojimi besedami, ki jih spišeta Tonč in Dimek, pri skupini Šank Rock je to bilo drugače, ker smo iskali tekstopisce drugje. In to je zelo pomembno, ker so po mojem na dolgi rok Mi2 uspeli zato, ker je tak tekst zanimiv 15-letniku ali 85-letniku. Imajo socialni moment, ne pojejo le o ljubezni in cvetočih rožicah, če že, pa imajo smešno plat ali resnico, ki ni nujno lepa na prvi pogled. Da se pa ne razumemo narobe: glasba je tudi super."
"Celje je izziv že zato, ker igramo na gradu. Krasen avditorij, pričakujejo kar konkretno število obiskovalcev. Zame bo pa sploh posebno, ker sem rojen Celjan."
Članek je bil objavljen v novi številki revije STOP, v kateri najdete še več vesti iz sveta glasbe.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta