Na Koroškem nekateri šolniki zaskrbljeni, večjih odpovedi cepljenja (zaenkrat) ni

J.D., U.P.
12.03.2021 11:30
Da je glede na dogajanje v sosednjih občinah določeno številko šolnikov zaskrbljenih, je povedala direktorica zdravstvenega doma (ZD) Slovenj Gradec Marjeta Vaupot, kar je po njeno s človeškega vidika povsem razumljivo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cepljenje v Slovenj Gradcu
Nejc Strojnik

Kot smo že poročali, je ZD Velenje včeraj cepil več kot 650 oseb, med njimi vse vzgojitelje in učitelje, ki so se želeli cepiti. Na eni od velenjskih osnovnih šol so starše včeraj zvečer obvestil, da danes zaradi stranskih učinkov učiteljev na cepljenje pouka ne morejo izvesti. Danes so načrtovana tudi cepljenja učiteljev v slovenjgraškem zdravstvenem domu (ZD), že včeraj pa je cepivo prejelo 65 učiteljev z območja, ki ga pokriva ZD Radlje, za jutri pa je tam prav tako predvideno cepljenje. Večjih odpovedi zaenkrat ni.

ZD Slovenj Gradec 
Nejc Strojnik

Včeraj se je cepilo 15 učiteljev iz prevaljske osnovne šole, ki so stari nad 50 let. Le trije so ravnateljici Andreji Tinta poročali o blažjih reakcijah po cepljenju. Le ena učiteljica, ki je že tudi prebolela covid, bo cepljenje za zdaj preložila. Sicer učitelji ostajajo naklonjeni cepljenju, nekaj več kot 70 odstotkov vseh zaposlenih je na seznamu za cepljenje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta