Na te varnostne kopije gotovo niste pomislili

Gregor Grosman Gregor Grosman
07.04.2023 07:15

V zadnjih letih narašča število napadov z izsiljevalskimi virusi in število vdorov v uporabniške račune.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za izdelavo varnostne kopije podatkov na računalniku so običajno dovolj že USB-ključ ali zunanji disk in nekaj časa.
Shutterstock

Svetovni dan backupa je 31. marec. A to nikakor ne pomeni, da delamo varnostne kopije samo na ta dan. V zadnjih letih narašča število napadov z izsiljevalskimi virusi in število vdorov v uporabniške račune. Tudi v primeru ukradenega prenosnika ali izgubljenega telefona so varno shranjene varnostne kopije edino, kar nam ostane. Za izdelavo varnostne kopije podatkov na računalniku je običajno dovolj že USB-ključ ali zunanji disk ter nekaj časa, za varnostno kopijo na pametnem telefonu pa strokovnjaki svetujejo nastavitev varnostnega kopiranja vsebine telefona v izbrano storitev v oblaku.

Strokovnjaki za kibernetsko varnost spletnega portala Varni na internetu so tokrat še posebej opozorili na pogosto spregledane vidike naših digitalnih življenj. Gre za tri varnostne kopije, ki jih običajno spregledamo in jih ne naredimo: za varnostno kopijo profilov na družbenih omrežjih, s katero ohranimo spomine, fotografije in vloženo delo, zlasti če nam to pomeni posel, za varnostno kopijo obnovitvenih (nadomestnih) kod, ki jih potrebujemo za dvofaktorsko avtentifikacijo, če izgubimo ali nam ukradejo telefon, ter za backup spletne strani. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta