Oprah Winfrey je pila detergent, da bi splavila

Katja Štingl
20.04.2018 06:24
Štiriinšestdesetletna kraljica pogovornih oddaj, velika dobrodelnica, lastnica medijskega imperija OWN in edina temnopolta milijarderka v ZDA. Zadnje mesece pa tudi družbena aktivistka ter zelo ostra in glasna kritičarka Trumpove administracije, zaradi česar so se pojavile govorice, da bo leta 2020 kandidirala za predsednico ZDA.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na podelitvi zadnjih zlatih globusov je s svojim ganljivim in vsebinsko bogatim govorom množice spravila v jok.
Reuters
Oprah Gail Winfrey
Morgan Freeman

Oprah za predsednico

"Nocoj bi se rada zahvalila vsem ženskam, ki so prestale leta zlorab in napadov, ker so, tako kot moja mati, imele otroke, ki so jih morale nahraniti, račune, ki jih je bilo treba plačati, in sanje, ki so jim želele slediti. To so ženske, katerih imen ne bomo nikoli poznali. Žensk predolgo nihče ni slišal in jim verjel, če so si drznile spregovoriti resnico o moči brutalno močnih moških. A njihov čas se je končal. Njihov čas se je končal!"

V otroštvu več let zlorabljena

Hattie Mae Lee

Pila detergent, da bi splavila

Vernon Winfrey
"Govoril je, da raje vidi svojo hči utopljeno v reki, kot da mu naredi sramoto z rojstvom nezakonskega otroka. Zaradi tega sem videla edini izhod v samomoru,"
"Tri dni sem ležala v postelji in jokala. Strlo me je. Ranjena. Izdana. Kako mi je ta oseba lahko to storila? Mislila sem, da bodo ljudje na ulici s prstom kazali name in rekli: 'Pri 14 letih noseča, brezbožnica.' Nato pa sem spoznala, da me je ta izdaja osvobodila,"

S trebuhom za kruhom

"Že kot otrok sem rada delala intervjuje s svojimi lutkami in vranami, ki so sedele na ograji okoli naše hiše,"
Članek je bil objavljen v marčevski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta