Oto Pestner: Družina je tista, ki ti pokaže, v čem je čar življenja

Katja Štingl
19.01.2018 06:34
"Že dneve in tedne in leta stojim na postaji ..." verz, ki ga vsi že vsaj trideset let zagotovo znamo na pamet, a videti je, da ima Oto, kljub svoji častitljivi petdesetletni karieri na glasbenih odrih, še veliko povedati. Šarmantni srebrnolasi gospod, ki je pred dobrim letom dopolnil 60. jubilej, je na intervju prišel s svojima metuljčicama, dvojčicama, devetletnima Ano in Elo, ki ga, kot pravi, vsak dan veselo obletavata.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Juršič
Oto, toliko jubilejev naenkrat. Obletnica kariere, z dueti obogaten dvojni album in kmalu še ponovno rojstvo ter koncert z New Swing Quartetom. Kaže, da ste si letošnje leto zastavili na veliko ali je zgolj slučajno tako naneslo?
Če pogledamo vašo diskografijo, kjer je velik zalogaj albumov tudi z New Swing Quartetom, Alpskim kvintetom, Pro Anima Singers, je tokratni album 38. solistični projekt.
Kako to, da ste se odločili za dvojni album? To na naši glasbeni sceni niti ni stalna praksa, kvečjemu izjema.
Moji metulji je naslov albuma. Kdo so vaši metulji?
Bomo kakšno vašo skladbo slišali tudi na jubilejnem koncertu z New Swing Quartetom 12. februarja v Unionski dvorani v Ljubljani?
Kako je prišlo do ponovne združitve kvarteta, kdo je bil pobudnik?
Se je v vas zaradi tega prebudila nostalgija?
Pogrešate potovanja?
Glede na to, da izhajate iz glasbene družine - vaš oče, prav tako Oto, je s svojim ansamblom slovel, še preden smo slišali za vas - igrate morda tudi kakšen instrument?
Cel intervju lahko preberete v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta