Pred sodiščem: Bomo videli fotografije, kako je umrl Kurt Cobain?

D.Ži
16.05.2018 14:36

Mrtev glasbenik, ob njem pa pištola in poslovilno pismo. Znan novinar je prepričan, da ni šlo za samomor.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kurt Cobain na vrhuncu slave in problemov. 
Reuters

Malo je manjkalo pa bi v javnost prišle fotografije s prizorišča smrti Kurta Cobaina, a je sodišče odločilo, da morajo posnetki ostati stvar preteklosti. Objava bi, tako washingtonsko sodišče, prizadela družino glasbene ikone in kršila štirinajsti amandma.
Courtney Love, vdova prvega moža Nirvane, in hči Frances Bean, ki je v času Kurtovega samomora bila še malčica, sta zahtevali, da policijskih fotografij s prizorišča smrti ne objavi noben medij.
K objavi petinpetdesetih fotografij je pozival Richard Lee, novinar iz Seatlla, ki je prepričan, da Cobain leta 1994 ni umrl zaradi samomora, ampak je bil umorjen. Truplo 27-letne nepozabne grunge ikone je 8. aprila 1994 našel električar. Bilo je v glasbenikovi koči ob jezeru Washington v Seattlu. Na posnetkih je jasno vidna strelna rana na glasbenikovi glavi. Pištolo in poslovilno pismo so preiskovalci našli ob truplu. "Ne morem vas preslepiti. Najhujši zločin, ki se ga lahko spomnim, bi bilo odirati ljudi s hlinjenjem," je pisalo v pismu.
Preiskava je pokazala, da je do prihoda električarja glasbenik bil mrtev že 34 ur. Mesec pred smrtjo so ga reševali iz kome zaradi pretiravanj z mamili in alkoholom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta