Premiera: Še ena generacija japonske legende

Artur Švarc
03.08.2023 05:00

Mitsubishi je predstavil novo generacijo L200 z drugačno zasnovo šasije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi L200 bo na voljo s tremi različicami 2,4-litrskega dizla.
Mitsubishi

L200 (ali ponekod triton) je srednje velik Mitsubishijev pickup, ki začne svojo šesto generacijo z novim obrazom in novo notranjostjo, še več sprememb pa je pod kožo, saj je postavljen na novo zasnovan lestveni okvir, ki bo za 60 % povečal trdnost. Zaradi nove vrste jekla je lažji od predhodnika, na novo je sestavljen tudi nakladalni del zadaj, ki je znižan za 45 milimetrov za lažje nalaganje tovora, dodana je tudi stopnica na rob odbijača.

Notranjost ohranja klasične analogne merilnike, kar je, milo rečeno, v teh časih nekoliko nenavadno.
Mitsubishi

Odvisno od konfiguracije ima L200 dve vrsti štirikolesnega pogona, pri kompleksnejšem super select 4WD II so dodane delna sredinska zapora diferenciala (60 % zadaj, 40 % spredaj) in več kombinacij, vse do popolne zapore s stalnim štirikolesnim pogonom in reduktorjem. Na voljo je tudi sedem elektronsko nadzorovanih režimov vožnje za različne terene. Na novo je narejeno vzmetenje z dvojnim vodilom spredaj in listnato vzmetjo zadaj, opcijsko je tu še aktiven nadzor nagiba, serijsko pa sistem za speljevanje v klanec in spuščanje po terenu.

Ob premieri Mitusbishi omenja le 2,4-litrski dizelski motor s tremi nivoji moči: 110 kW (150 KM) in 330 Nm navora, 135 kW (184 KM) in 430 Nm navora in 150 kW (204 KM) in 470 Nm navora. Motor je, odvisno od različice, vezan na šeststopenjsko avtomatiko ali šeststopenjski ročni robotizirani menjalnik.

Eden od adutov L200 je bil vedno tudi vsestranski štirikolesni pogon.
Mitsubishi

Notranjost je bila precej spremenjena, še vedno pa ima stare analogne merilnike. Tudi nadzor klimatske naprave je ločen v poseben modul pod osrednjim zaslonom. L200 je že naprodaj na Tajskem, prihodnje leto se bo prvič po dvanajstih letih prodajal tudi na Japonskem. Kdaj pride v naše konce, še ni znano.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta