Sandra Erpe: Nisem največji sanjač – prej nergač

Saša Britovšek Saša Britovšek
13.09.2017 06:22
Sandra Erpe. Sinonim za mladost je poimenovala svoj prvi album, ki je konec pomladi izšel pri založbi Dallas Records. Ima štiriindvajset let in njena pot med uspešne domače kantavtorice je izjemno jasna.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boštjan Tacol
Kljub mladosti niste več popolna novinka na slovenski glasbeni sceni. Kakšen občutek imate, se je kantavtorjem težje prebiti med izbrance, ki jim stopi nasproti založba, jim ponudi oporo, ali bi bilo lažje izvajati glasbo že uveljavljenih avtorjev?
Kaj je inspiracija za vaše glasbeno ustvarjanje?
Začeli ste kot pianistka in kasneje preklopili na igranje kitare. Kaj vas je vodilo k dokončni izbiri inštrumenta? Kaj vam pomeni kitara?
V kolikšni meri je bila izbira vašega študija odvisna tudi od vaših glasbenih oziroma literarnih interesov? Vam književnost kdaj daje navdih?
Boris A. Novak
Prva vaša velika uspešnica je bila Sinonim za mojo mladost. Njen videospot prijetno spominja na spote britanskih glasbenic, na nek način je minimalističen, a udaren.
Darko Barbič
Helena Fašalek
Kako ste začeli sodelovati s Petrom Deklevo? Njegova virtuoznost na kitari je verjetno prava sreča za sodelovanje. Ste se od njega kaj naučili?
Zmago Šmon
Za seboj imate že mnoge nastope, ne le na večjih glasbenih odrih, tudi v barih, kavarnah ... Je to nekaj, kar vas navdihuje? S kakšnimi občutki stopate na oder?
V enih svoji skladbi razmišljate, "kaj bi bilo, če bi bilo". O čem najraje sanjarite in kakšne načrte imate?
Kakšno poletje je za vami, je to vaš letni čas?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta