Skrivnosti predsednikove hčerke

Denis Živčec Denis Živčec
24.06.2018 05:30

Javna podoba Ivanke je tako skrbno načrtovana, da se z njo ukvarjajo tudi strokovnjaki za nebesedno komunikacijo. Sporočajo, da vplivna gospa ni modna ikona. Ko se Ivanka fotografira z možem, želi biti videti damsko, zato glavo vedno rahlo nagne proti njemu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ko gre za fotografiranje, pri Ivanki Trump natančno vemo, kaj bomo dobili. Hči ameriškega predsednika običajno pozira v isti pozi - eno nogo postavi nekoliko pred drugo, tako da stopala nekako posnemajo obliko črke T. Naključje? Zagotovo ne. Tako vsaj meni strokovnjakinja za govorico telesa Patty Wood, ki je za Business Insider pojasnila, kaj bi Ivanka s pozo lahko sporočala svetu.
Poznavalka pravi, da gre za klasičen položaj, ki se ga ženske naučijo na manekenskem tečaju. Poza laska telesu, saj smo v njej videti bolj vitki. Ivanka se je v najstniških letih ukvarjala z manekenstvom, kar pojasni situacijo.

Profimedia

​Manekenska poza odločnosti in moči

Woodova je opazila, da Ivanka ta položaj uporablja nekoliko drugače. Nogo postavi bližje kameri, kot je običajno, med njenimi stopali pa je več razmaka, kot bi poza zahtevala. "Tako poskuša delovati močnejša, odločnejša in sposobnejša," meni analitičarka. Roke Ivanka drži ob telesu, ne pokrčeno kot Melania, ki menda s tem kaže, da ji manjka moči, a hkrati opozarja na svojo ženstvenost in zapeljivost.
Položaj Ivankinih stopal naj bi kazal na konflikt. "Stopala so vedno najbolj dominantna, to je prvi del telesa, ki reagira na stres in nevarnost, zato je manj pod našim nadzorom. Pri Ivanki tukaj opažam bitko. Obstaja del nje, ki bi rad bil močan in nezlomljiv, in del, ki bi rad v ospredje postavil njeno ženstvenost. Ivanka si vedno želi, da bi bila videti elegantna, urejena in skladna," razmišlja strokovnjakinja. Na izjemen perfekcionizem predsednikove hčere kažejo tudi fotografije, ki jih svetlolaska objavlja na spletu.

Profimedia

Po stopinjah modne mačehe

"Ko se Ivanka fotografira z možem, želi biti videti damsko, zato glavo vedno rahlo nagne proti njemu, na nekaterih fotografijah pa je za spoznanje pred njim in tako nakazuje, da je pri nekaterih stvareh od njega nekoliko močnejša," pravi Woodova, ki je na nekaterih fotografijah opazila, da so Ivankina stopala pogosto usmerjena proti možu Jaredu, kot bi nanj želela izrecno pokazati in opozoriti, da je tudi njegov položaj še kako pomemben.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta