Šok po vrnitvi s Krka: Turistka v kovčku našla 18 škorpijonov

A.L.
01.08.2022 10:10

Gre za že tretji primer v manj kot letu dni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Turistka iz Avstrije si bo vrnitev z dopusta na Hrvaškem otoku Krk dobro zapomnila. Jutarnji list poroča, da je ob prihodu domov odprla kovček, v njem pa našla 18 škorpijonov – samico in njenih 17 mladičev. Ženska je po prvotnem šoku poklicala center za reševanje živali v Gussentalu, ki je škorpijone premestil v zavetišče za živali v Linzu.

Od tam jih je nazaj na Hrvaško prepeljala družina, ki težav s prevažanjem škorpijonov ni imela. "Prijatelj dela v zavetišču in vprašal me je, če bi jih lahko odpeljala na Jadran. Vsi v družini imamo zelo radi živali, zato nismo niti oklevali," je povedala Sabine Wolfsegger, ki je živali z možem Ewinom in hčerko Marie na Krk vrnila v četrtek. Prevoz je potekal brez težav, družina je imela pri sebi tudi vso potrebno dokumentacijo za primer mejne kontrole.

Gre za že tretji primer v manj kot letu dni, ko so avstrijski turisti po vrnitvi s Hrvaške med prtljago odkrili škorpijona. O podobnem primeru so mediji poročali tudi junija letos, ko je ženska iz Linza tri tedne po vrnitvi z dopusta v stanovanju odkrila škorpijone.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta