Srečko Cehnar: Po bobu še prva vnukinja

Damijan Toplak Damijan Toplak
21.01.2018 18:47

Srečko Cehnar po zmagoviti izjavi za Bob leta 2017 ne bo šel v politiko, pričakuje pa, da bodo kandidirali ljudje z velikim srcem in taki, ki nimajo rok obrnjenih le k sebi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srečko Cehnar z nagrado za Bob leta 2017
Andrej Petelinšek

Srečko Cehnar je tri leta upokojeni podpolkovnik Slovenske vojske in veteran vojne za Slovenijo. Med osamosvojitveno vojno za Slovenijo je bil poveljnik enot Teritorialne obrambe pri obrambi mednarodnega mejnega prehoda Šentilj in širše na celotnem obmejnem območju takratne občine Pesnica. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist, lani pa je ob 26-letnici slovenske samostojnosti med drugim za Večer dejal: "Soborci me sprašujejo, ali smo se borili za pravo stvar. Za domovino že, in če bi bilo treba, še stokrat. Ne pa za elite, ki so se okoristile brez moralnih in etičnih zadržkov. Kako jih ni sram?" Ta izjava je na sobotni slovesnosti v SNG Maribor po zaslugi bralcev Večera postala bob leta 2017.

Družina Srečka Cehnarja, od leve - hčerka Jasmina, žena Danica, Srečko Cehnar z nagrado za Bob leta 2017, in hčerka Anja.
Andrej Petelinšek
Odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik predaja Srečku Cehnarju nagrado za Bob leta 2017.
Andrej Petelinšek
Od leve: dr. Zoran Medved, odgovorni urednik TV Maribor, Matija Stepišnik, odgovorni urednik Večera, nagrajenec Srečko Cehnar, Uroš Hakl, direktor in lastnik Večera in Jurij Drevenšek, voditelj prireditve za Bob leta 2017.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta