"Stari vzgojni modeli ne delujejo več"

Urška Kereži
21.11.2017 06:20
Že Tolstoj opisuje nihilizem ruskih plemiških sinov na začetku 19. stoletja, ki so nočno življenje vsakodnevno zaključevali v jutranjih urah, in »neznosna lahkost bivanja« se zmeraj razbohoti v trenutku, ko ima priložnost. Zato je resnica na strani Mrgoletov, ki trdita, da se v zadnjih stoletjih niso dramatično spremenili najstniki, temveč starši. Ki zdaj dan za dnem otrokom krademo tisto najpomembnejše - sanje. Ob tednu otroka pa se vsako leto znova čudimo strašljivi statistiki depresivne, samomorilne in destruktivne generacije v svetu »polnih riti«. Jasno, da vesta, saj »pamet solita« iz kilometrine osebnih izkušenj s štirimi otroki ter desetletja vodenja delavnic za otroke, starše in učitelje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdo zares bolj šteka film, ki ga živimo - najstniki ali starši?
Albert
Leonida
Ob priročnikih za vzgojo na metre ter nepreglednem številu različnih metod, vzgojnih prijemov pa vendarle še nikoli nismo imeli toliko problemov.
Albert
Leonida
Ko ne zmoremo več, še posebno, ko nas na “trdo” stiskajo med puberteto in ob vsaki prošnji postrežejo z uporom, s kislo jezikovo juho, pa skačemo iz kože, težimo, da so zasvojeni z lenobo in še poglabljamo “napake”. Katere so najpogostejše, z najbolj uničujočim učinkom?
Albert in Leonida:
Kaj se potem zgodi, ko se tako “odtujeni zombiji”, brez socialnih veščin sodelovanja, empatije, tovarištva, lepega dne znajdejo v manj ugodnih okoliščinah?
Leonida
Albert
Kako ravnati po tem, ko vsaj ob puberteti ugotovimo, da bi s postavljanjem trdnih mej in jasnih pravil naredili veliko uslugo? Je vlak zamujen?
Leonida
Albert
Kakšne pa so slovenske partnerske zgodbe? Kako bi opisali tipična slovenska zakonca?
Leonida
Albert
Cel intervju, v katerem je še več koristnih nasvetov za starše, lahko preberete v novembrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta