Tudi na Hrvaškem poročajo o nastopu reperja Zlatka in odzivu Janeza Janše

M.R.
08.10.2020 11:45

O razburjenju premierja Janeza Janše zaradi nastopa slovenskega reperja Zlatka na TV Slovenija v nedeljski oddaji poročajo tudi na Hrvaškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Spletni portal Index je objavil članek, v katerem piše, da je Zlatko dvignil prah v slovenski javnosti, ko se je na javni televiziji pojavil z zaščitno masko, ki je bila izrezana tako, da ni prekrivala ust in nosa. 

Na Indexu so zapisali, da je bil Zlatko, ki občasno nastopa tudi kot igralec, v oddaji Vikend paket gost skupaj z igralko Tanjo Ribič. Ob tem dodajajo, da je slednja v zadnjem času že večkrat slovensko javnost razburila zaradi nasprotovanja nošenju mask. 

V oddaji je sicer Zlatko najprej nastopil s pesmijo iz svojega novega albuma. V tem primeru ni nosil zaščitne maske. Nato pa je voditeljica Bernarda Žarn napovedala še "tradicionalno presenečenje za gosta", pri tem pa dejala, da teksta Zlatko ni napisal sam, ampak mu ga je tokrat ekipa oddaje Vikend paket. 

"Na letališču bi te stresu iz hlač, ker brez maske vidm prit te iz potovanja, sam to ti povem, a je res tak problem, masko gor, razkužit se, čist simpl sistem," je med drugim Tanji Ribič odrepal Zlatko. Očitno je šlo za to, da so želeli poudariti, da ni primerno v teh časih nasprotovati zaščitnim ukrepom. 

V slovenskem delu družbenih omrežjih je Zlatkov nastop dvignil kar nekaj prahu. Po številnih odzivih pa je bilo takoj razvidno, da so mnogi komentirali nastop, ne da bi si oddajo sploh pogledali.

Nekdanji minister Žiga Turk je na primer objavil dva tvita. 

Kar 800 všečkov je zbral tvit Mateje Mohorič, ki je zapisala: "Brez besed, rtvslo. V posmeh vsem, ki delajo v zdravstvu, v domovih. V posmeh mojemu bratu, ki je reševalec, njegovi punci, ki jemlje brise, v posmeh moji svakinji, ki na domovih oskrbuje starejše. V posmeh vsem, ki se trudijo in upoštevajo navodila. Žalostno."

O njenem tvitu je na svojem blogu pisal Roni Kordiš (Had), ki je zapisal, da je "več kot očitno, da ni gledala oddaje in je bilo njeno zgražanje nad tem povsem neumestno".

Hrvaški portal Index je ob tem objavil tudi tvit slovenskega politika in medijskega ustvarjalca Bojana Požarja, ki je zapisal: "Afera Zlatko Čordić - preluknjana maska. Odgovorni tokrat poimensko znani: urednika Tomaž Kregar in Vanja Vardjan ter direktorja Natalija Gorščak in Igor Kadunc." 

Pri Indexu še pišejo, da je Zlatko sporno masko nosil le med svojim nastopom, ko je igralki Tanji Ribič odrepal pesem, v katerem jo je napadel zaradi nasprotovanja uporabi mask. 

"Še premier Janez Janša je kritiziral Zlatka in na Twitterju pozval, da se ga kaznuje," so še dodali na Indexu, ob tem pa vdelali tudi tvit slovenskega predsednika vlade. 

Na Janšev tvit se je sicer na Facebooku odzval tudi Zlatko: "Dobro jutro Slovenija! Ali ste vedeli, da imamo najbolj delavnega predsednika vlade na svetu, ki dela tudi ob nedeljah, a žal samo na Twitterju. Inšpektor Janez! Za razliko od vas se jaz Kurtza nisem dotikal. V komentarju si oglejte še posnetek."

Dobro jutro Slovenija!  Ali ste vedeli, da imamo najbolj delavnega predsednika vlade na svetu, ki dela tudi ob nedeljah,...

Objavil/a Zlatko dne Ponedeljek, 05. oktober 2020
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta