V Mariboru noviteta Nine Šenk

MH
06.06.2018 17:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nina Šenk
Robert Balen

V Unionski dvorani bo nocoj, 7. junija, 6. koncert Simfoničnega cikla SNG Maribor. Dirigent bo Simon Dvoršak, solisti filharmoničnega tolkalnega ansambla pa Barbara Kresnik, Špela Cvikl, Matevž Bajde in Franci Krevh. Koncertni mojster bo Saša Olenjuk.
Posebna poslastica večera bo koncert za štiri tolkalce in orkester z naslovom Quadrum avtorice slovenske skladateljice Nine Šenk (letnik 1982). To je njeno doslej najobsežnejše delo. Skladateljica je za svoj glasbeni opus prejela več nagrad. Letos so jo uvrstili kot prvo slovensko skladateljico na sloviti festival klasične glasbe v Londonu BBC Proms, v Royal Albert Hall bodo skladateljičino skladbo izvedli 3. septembra člani Berlinske filharmonije. To leto se je za skladateljico začelo z uspehom v Berlinu, ko je nemški simfonični orkester na zaključnem koncertu festivala sodobne glasbe Ultraschall izvedel njeno skladbo Echo.
Avtoričin glasbeni zapis Quadrum je rezultat njenega poglobljenega več kot šestmesečnega sodelovanja s tolkalnim ansamblom Slovenske filharmonije. Ustvarjalni proces tako ni minil brez intenzivnih pogovorov o sodobni glasbi ter sprotnega preizkušanja tolkal in tehnik igranja. Skladba Quadrum je svojo praizvedbo doživela 26. maja 2016 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v okviru Modrega abonmaja Slovenske filharmonije. Velik, redek koncertni dogodek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta