(VIDEO) Američan, ki živi v Dubrovniku: Teh 3 stvari nikoli ne počnite na Hrvaškem, saj gredo domačinom na živce

D.Ži
05.07.2023 11:14

Tujce, ki si novo življenje ustvarjajo pri naših južnih sosedih, tu in tam kaj preseneti. Recimo to, da je poimenovanje morja zelo občutljiva zadeva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Američan, ki pod uporabniškim imenom Car2Cro na TikToku redno objavlja posnetke o svojem življenju v Dubrovniku, je  sledilcem razkril, katere tri stvari gredo Hrvatom najbolj na živce.

In česa tujcem, ki obiščejo naše sosede, nikakor ne priporoča? Večni trn v peti tistih, ki živijo ob morju, je pristal na prvem mestu prepovedanih dejanj.

Voda, ocean ali morje?

"Številka ena: ne recite morju ocean ali voda. Za vsak primer ga ne imenujte niti plaža. Recite mu kar morje."

@cardonas2croatia #europe #balkan #croatia #zagreb #dubrovnik #župadubrovačka #mediterranean #foryoupage #expat #travel #language ♬ original sound - Car2Cro

Kava je sveta

Američan je razkril, da Hrvate jezijo tudi tujci, ki jih sprašujejo, kje je najbližji Starbucks. "Ne počnite tega. Kavarne so svetinja. Kava je sveta. Verjetno je na drugem mestu, takoj za cerkvijo," pravi.

Nogomet tudi

Tiktoker je pojasnil, da je za Hrvate tudi nogomet svet in da ne marajo besede "soccer". Trdi, da bodo tujci dobili "dodatne plus točke", če bodo uporabili besedo "football".

@cardonas2croatia #europe #balkan #croatia #zagreb #dubrovnik #župadubrovačka #foryoupage #expat ♬ original sound - Car2Cro

Američan je tujcem, ki bivajo na Hrvaškem, dal še en pomemben nasvet.

"Počasi. Pomirite se. Vse bo v redu. Stvari se tukaj dogajajo z drugačnim tempom, ampak, veste kaj? V redu je ... " je zaključil video, ki je zbral že več kot 607.000 ogledov in okoli 55.000 všečkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta