(VIDEO) Bizaren trend se med mladimi nevarno širi, zobozdravniki svarijo: To je lahko za zobe usodno

A.L.
18.09.2020 11:14

Zobozdravniki so zgroženi nad početjem mladih uporabnikov TikToka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

TikTok velja ta hip za eno najbolj zaželenih družbenih omrežij med mladimi. Tisto, kar v teh dneh skrbi marsikoga, pa je trend, ki se na omenjenem družbenem omrežju nezadržno širi. Mladostniki si s pilico za nohte brusijo zobe, da bi si jih na ta način zravnali. Število tovrstnih posnetkov naj bi bilo zaskrbljujoče, zobozdravniki pa mlade svarijo, da je takšno početje velika neumnost.

"S tem si delate nepopravljivo škodo in si uničujete zobe," je za Insider povedal Chad Evans, soustanovitelj podjetja Texas Smile Magic Family Dental s sedežem v Teksasu. Ko je od sodelavcev izvedel za novi trend, naj bi bil šokiran. 

To, kar mladostniki počnejo s pilicami za nohte, je podobno postopku, ki ga sicer uporabljajo zobozdravniki pri ravnanju poškodovanega zoba. A jasno je, da gre v primeru, ko to počnemo sami, za nevaren postopek, poškoduje lahko zobno sklenino, zob lahko postane preobčutljiv, celo uničen, opozarja zobozdravnik. Strokovnjaki ob tem opozarjajo, da je lahko nevarno že profesionalno ravnanje zob, kaj šele, če se s tem ukvarjamo ljubiteljsko. "To je lahko za zobe celo usodno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta