Nov trend med mladimi: Za omamo kuhajo tampone in vložke, vsebino izpijejo

A.L.
10.01.2019 09:55

Policisti so aretirali že več najstnikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matka_wariatka

Med mladimi se hitro širi trend, ki je poleg tega, da je nevaren, tudi "ogaben", pišejo tuji mediji. Da bi bili najstniki omamljeni, v vroči vodi kuhajo že uporabljene tampone ali pa ženske vložke, rezultat kuhanja pa izpijejo. Kot poroča portal Seventeen, so indonezijski policisti aretirali že številne najstnike, ki so jih zalotili med pripravo nenavadne opojne substance.
Najstniki naj bi uporabljene tampone in vložke iskali po smeteh in tako za lastno omamljanje uporabljali kri neznank. A kri ni tista, ki poskrbi, da posameznik postane omamljen. Iz indonezijske nacionalne agencije za droge so sporočili, da je klor, ki se uporablja za dezinfekcijo menstrualnih produktov tisti, ki poskrbi za omamljenost. Po uživanju te substance posameznik dobi občutek letenja, pojavijo se tudi halucinacije.
V kolikor je mogoče, najstniki raje uporabljajo čiste izdelke. Kadar pa je njihova potreba po omami prevelika, so za uporabo primerni tudi že uporabljeni. Nenavaden način omamljanja se širi predvsem med mladimi, indonezijski 14-letnik je denimo priznal, da se je skupaj s prijatelji omamljal zjutraj, popoldne in zvečer, poroča New York Post. 
Eden od razlogov, zaradi katerega so se indonezijski najstniki zatekli k tej nenavadni vrsti omame, je lahko tudi izjemno strog zakon na področju drog, ki velja v tej državi. Tisti, ki jim tamkajšnja policija odkrije že manjšo količino drog, lahko prejmejo smrtno kazen.
"Materiali, ki jih uporabljajo, so zakoniti, vendar jih ne uporabljajo na način in za potrebe, za kakršne so vložki in tamponi namenjeni. Zato to razumemo kot uporabo drog," je dejal policijski poveljnik v Javi. Ta je dodal še, da se je početju najstnikov "lahko smejati, a je vse skupaj v resnici zelo nevarno. Še vedno ne vemo, kakšne učinke ima pitje kuhanih tamponov na najstnike, vendar lahko trdim, da to ne prinaša nič dobrega".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta