(VIDEO) Eden najbolj slavnih žar mojstrov na svetu je prvič poskusil Vegeto. Njegov odziv na Hrvaškem buri duhove

D.Ži
16.05.2023 10:05

Slavni kuhar se je zagrel za hrvaško kulinariko, celo tako zelo, da je Hrvatom pripisal jed, ki v resnici ni njihova.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Chef Guga, svetovno znani žar mojster, ki je zaslovel na Youtubu in družbenih omrežjih, je prvič v življenju poskusil Vegeto.

"Nikoli prej nisem slišal za to, dokler mi tega niste začeli omenjati v komentarjih. Imenuje se Vegeta in je hrvaška različica MSG (ojačevalca okusa)," je začel Guga v videu, ki so si ga njegovi sledilci ogledali v nekaj dneh več kot 300-tisočkrat. Preveril je sestavo Vegete in se nato odločil, da jo poskusi na zrezkih.

Dva zrezka je začinil s soljo, poprom in česnom v prahu, tretjega pa z malo manj soli in Vegeto. Medtem ko je zrezke pripravljal v tehniki sous vide, je Guga maslo začinil z Vegeto.

Hrvaška priloga - burek?

Po pripravi masla se je Guga odločil narediti tudi, pozor, "izvrstno hrvaško prilogo burek". Zdi se, da ga kritike zabavajo.

Ko je spekel burek, se je vrnil k zrezkom, ki jih je pekel na žaru, in enega premazal z vegetinim maslom. S še dvema kuharjema je poskušal različno začinjene zrezke in vsi so se strinjali, da je tisti z Vegeto najboljši. "Zanimiv okus, kompleksen, zelo dober zrezek. Spominja me na neke latinskoameriške okuse," je sklenil eden od članov žirije, piše hrvaški Index.

Poskusili so tudi "hrvaški" burek. "Še nikoli nisem poskusil česa takega," je priznal Guga. "Ta jogurtova omaka naredi razliko, obožujem jo," je dodal drugi člani žirije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta