(VIDEO) Kurja polt: BQL tenkočutno prepevata pesem Proeskega

D.Ži
23.10.2017 16:52

Posnetek vroče koroške dvojice je v dneh po obletnici smrti Tošeta Proeskega zbral že več deset tisoč ogledov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Facebook

V dneh po deseti obletnici mnogo prerane smrti makedonskega pevskega zvezdnika Tošeta Proeskega se mnogi še vedno spominjajo njegovih skladb. Njegov glas se je spet vrnil v naša življenja in na radijske postaje, spominu na izjemnega glasbenika so se v zadnjih dneh poklonili tudi številni glasbeniki.

Vse od obletnice na slovenskem facebooku navdušuje črnobeli posnetek, na katerem Rok in Anej Piletič, BQL, najbolj vroča slovenska Korošca, tenkočutno prepevata nepozabno Pratim te. Posnetek je le v nekaj dneh zbral skoraj 51.000 ogledov in na tisoče všečkov.
{facebookpost}https://www.facebook.com/BQLpage/videos/679988332211006/{/facebookpost}
Mlada slovenska zvezdnika smo poklicali in vprašali, ali se makedonske legende sploh spomnita. "Že jaz se ga bolj slabo spomnim, ker je bil na vrhuncu svoje kariere, ko sem bil star 14, 15 let. Oziroma ravno toliko, da še nisem smel sam na njegov koncert. Se pa spomnim, da mi je bil en največjih vzornikov. Še zdaj je," pravi Rok, starejša polovica BQL. Mlajši Anej pa: "Tošeta sem najbolj spoznal preko Roka, ker je, čisto po Rokovo, 'tečnaril' z njegovimi komadi. Danes sem hvaležen, da je, saj danes znam skoraj vse njegove komade na pamet."

Je kdo dostojno stopil v njegove čevlje? "Toše je eden tistih, ki so imeli preveliko številko nog, da bi lahko kdo stopil v njegove čevlje," dodajata BQL.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta