(VIDEO) Med počitnicami na Hrvaškem srečali dva metra dolgo kačo. Gre za eno največjih v Evropi

D.Ži
11.08.2022 10:35

Marsikdo bi prestrašen zbežal, ekipa priljubljenega YouTube kanala pa je bila povsem iz sebe od navdušenja. Šlo je namreč za zelo redko priložnost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Nič kaj prijetno srečanje pri naših južnih sosedih. Vsaj ne za tiste, ki se kač na smrt bojijo. Ekipa priljubljenega YouTube kanala Living Zoology se je mudila na Hrvaškem in posnela srečanje z veliko kačo v hrvaški divjini.

Srečali so progastega goža (Elaphe quatuorlineata), ki lahko zraste tudi do dveh metrov dolžine. "Progasti gož je ena največjih kač v Evropi. Običajno je zelo miroljubna vrsta in lepa. Ta kača ni strupena. Nedavno smo bili na dopustu na Hrvaškem, a se nismo mogli upreti iskanju kač. V tem videu boste videli, kako smo kačo ujeli, jo posneli ter fotografirali v njenem habitatu. Ta kača je bila stara in brez repa," so razkrili sledilcem kanala, ki jih je več kot 110 tisoč. Video so si uporabniki od prejšnjega tedna predvajali skoraj 20.000-krat.

"Odlična vsebina. Veseli me, da ste si vzeli čas in prinesli opremo za snemanje te čudovite vrste. Ena mojih najljubših vrst in premalo posnetkov je o njej. Tako ponosen na vas!", "Odličen videoposnetek in čudovita kača. Kakšno veselje je videti te živali v naravnem okolju", "Presenečen sem, ko vidim tako veliko in nestrupeno kačo v Evropi", "Zelo ste pogumni", so zapisali sledilci v komentarjih.

Profimedia

Kača, ki ji pravijo tudi kravoses, je svoje ime dobila po mitu, da pije kravje mleko, a naj bi šlo za zmedo, ki je nastala zaradi dejstva, da so gože pogosto opazili v hlevih, kjer so lovili glodalce. Gre za mirno in počasno kačo, ki na splošno ne napada ljudi in je nestrupena. Živi v obalnih predelih in na otokih. Štiriprogasti kravoses lahko zraste do 260 centimetrov v dolžino, kar ga uvršča med najdaljše evropske kače, čeprav so posamezniki običajno dolgi okoli 150 centimetrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta